Bättre sent än aldrig

Ja satt här vid datorn och funderade på att hitta på och kom ihåg att för ca 4 månader sedan när jag precis kom till des så ville ni se bilder på hur arenan såg ut så varför inte lägga upp lite bilder nu. Tog bilder i början av min vistelse här så de är nog dags att lägga upp dem nu, bättre sent än aldrig.


311661-57
Här ser ni lite av läktaren, som sagt vad ingen stor arena.
311661-56
Här har vi avbytarbåsen och utvisningsbås som är på samma sida,
mitt  imellan avbytarbåen
311661-55
Läktaren från andra hållet, som man ser den när man står nere vid vårat
omklädningsrum.
311661-54
Och här har vi vårat omklädningsrum, ska ta några bilder innifrån också
så ni får se.
311661-53
Läktaren från en annan vinkel.
311661-52
Isen, som ni ser så är det inte så mycket utrymme mellan cirkeln och
sargen vilket visar hur liten isen är här.
311661-51
En fin skylt som sitter åvanför ngången till arenan
311661-50
Ingången
311661-49
En bild utifrån, lite fina målningar på väggarna och så.
311661-48
Och en bild från utsidan, ingen jättearena som ni ser.

------------------------------------------------------------------

Kom på en sak idag. Jag är lite nyfiken om vilka som tar sig tid och läser om vardag här i Deseronto, så därför tycker jag att det vore kul om alla som läser bloggen kan skriva sitt namn i en kommentar. Vore riktigt kul och veta om till exempel min chef på Tuvan Center, Magnus läser bloggen för det va ju han som kom med förslaget om att jag skulle skriva en blogg under min tid här. Jag vet  ju lite om vilka som läser- t,ex Backman som skriver inlägg titt som tätt och tjatar om kanadensiskorna ( vilket jag inte tagit upp än heller) Max som skriver sin väldigt smarta kommentarer ( i hans mening iallafall;) ) mamma, pappa, emma mm- men som sagt vad vore kul och veta vilka alla andra är. Så var snälla och skriv en kommentar var med namn, kan ju ses som en julklapp till mig.

----------------------------------------------------------------


En floskel får ni idag också, och det är inte vilen floskel som helst utan den kommer från en kanadensare, nämligen vår inte allt för intelligente lagkamrat Gavin Wagar.


''Oh you guys should have seen M J:s (en bar i belleville) last night, it was so overraded(vning?), people had to turn around and go home because it was so many people there. ''

Som sagt vad inte allt för intelligent, då han sa att stället va överskattad när han menade överfullt. De roligaste med detta var att han inte kunde förstå varför vi skrattade åt honom då han tyckte att det var så man sa, och stod på sig och menade att han inte sagt något fel alls.

Nej ska sova nu, måste upp ganska tidigt imorgon och fixa ett , social insurence number, så jg kan få min lön från jobbet. Sedan bortamatch på kvällen.

Ha de HEJDÅ 


Annandag jul

Ja de är annandag jul och det finns inte mycket att göra i Des. Såg JVM matchen mellan Kanada och Tjeckien på tv tidigare, kanada har en riktigt bra målvakt i Jonathan Bernier, grymt bra är han. Kanada vann med 3-0 men de tror jag de flesta av er hört redan. Såg att Sverige också vann sin premiär mot Slovakien. Om någon dag är de Sverige - Kanada på tv här ska bli kul och se.

Fick lite mer julklappar än väntat, lite kläder godis, och en ölhjälm med Deseronto storms klubbmärke på, riktigt cool. Blir en till julklapp i år också, då Josh sa att han köpt en till mig nu när han var hemma i Ajax.

Till helgen är de tre matcher, bortamath mot Douro imorgon, sedan hemmamatcher mot King Wild och Espanola. Sedan ska jag åka hem till Josh i Ajax, som inte är Ajax i holland hoppas jag ni förstår, utan en stad utanför Toronto. Hälsa på honom sen blir de nyårsfirande ho en lagkompis som bor i närheten av Josh. Sedan blir de att åka hem coh spela matchen mot det ryska laget de 5:e januari.

Avslutar med ett videoklipp från matchen mot Muskoka, det är en fight mellan vår back tyler dever och en muskoka spelare, lite annorlunda gentemot slagsmålen hemma i sverige som oftast mer blir mer av brottningsmatcher.

http://www.youtube.com/watch?v=n7aQCnlyKAM

GOD JUL

Ja god jul på er alla dä hemma. Antar att ni alla vid denna tiden har ätit er feta på all julskinka, prinskorvar, köttbullar, janssons frestelse, mm. Själv sitter jag nere i min källare och är ganska uttråkad, så jag tänkte varför inte skriva lite blogg.

Ja som sagt vad, är uttråkad, finns inget att göra för tillfället, min vapendragare, Josh har åkt hem, de flesta andra har också åkt hem. Julen är lite annorlunda här i Kanada, de mesta av firandet sker på juldagen de är då man äter den stora middagen som består av, kalkon med potatis, dressing kallar om de, de är den där röran som dom stoppar in i kalkonen när den tillagas. De är också på juldagen som julklapparna delas ut, men familjen jag bor med ska ha sin julklappsutdelning ikväll för att Sandi måste jobba imorgon. Får se om man får lite julklappar. Fick en del julklappar när mamma och pappa var här så jag räknar inte med allt för många klappar nu till kvällen.
Kl 8 imorse,( kanadensisk tid) kommer Keith in och väcker mig, då är de mamma och pappa som ringer, dom är hos farmor som alltid under julafton. De önskade mig God jul, och jag fick prata en stund med farmor och farfar och de önskade mig god jul också, hörde också Ann -maria skrikande i bakgrunden, och även Jonas, (thomsson, måste ju kalla honom jonas och inte thomsson annars blir han så ledsen;) skrikandes i bakgrunden över någonting. Blev ett kort samtal med lilla Viktor också som sprang rut med sin Deseronto Storm tröja som han fått i julklapp.

Tar lite om helgens matcher också. Vi spelade 2 matcher i helgen, i fredags var vi i Quebec som jag skrev om tidigare, blev vinst med 3-2 efter straffar, var en rolig match, jag spelade, tog 38 skott och 4 av 5 straffar. Vi tog ledningen en bit in i första perioden genom vår walesare Corey Watkins. Med 16 sekunder kvar av första perioden kvitterade Temiscaming. Andra perioden bjöd inte på några mål. När de var lite mindre än 5 minuter kvar av tredje perioden så tog Temiscaming ledningen, men med mindre än 2 minuter kvar av matchen så kvitterade vi genom vår lille gallerlirare John Sweet tryckte in en retur. De blev en del chanser åt båda håll under sudden men inga mål så de hela fick avgöras på straffar, där Travis White och Andrew Bobas gjorde våra mål.
Igår var de match mot Toronto Canada Moose, ett lag som vi borde slå, men inte lyckades vi med det, vi spelade väldigt dåligt och förlorade i sudden, efter att ha hämtat upp ett 3-1 underläge under sista 5 minuterna. Det var Travvis som vaktade kassen den matchen. Och som vanligt när vi spelar dåligt så är de bara att vara tyst på bussen hem på order från Matt.
Efter helgen ligger vi på 4:e plats, vi kan tacka Tamworth lite för de då de slog Muskoka på straffar, matchvinnare för Tamworth vr Dan S Andersson med 4 mål under ordinare tid och den enda som gjorde mål på sin straff.
Dan är lite av en superstar i Tamworth numera då folk springer runt på matcherna med tTamworth tröjor med nummer 91, och Andersson på ryggen, ganska coolt de måste jag säga, de är samma med Clarky här i Deseronto.

Ska bli lite spännande nu efter jul och nyår då det är trading deadline den 10 januari och jag tror att Matt kommer göra lite ändringar i laget, speciellt efter hur vi spelade mot Toronto igår. Så de ska bli lite spännande och se om de blir några trader, kommer säkert att hända mycket i alla lag nu på slutet, trader, mm. Tamworth gjorde en trade igår och skickade iväg 2 spelare till Douro i utbyte mot en spelare och ett draftval till sommaren. En bra trade för Tamworth då spelaren som dom fick är bättre än vad de skickade iväg.

För er som vill se vad jag och Josh gör när vi är uttråkade vissa dagar så kan ni som har Facebook gå in på min profil och kolla på på mina videos, de finns två stycken båda är 2 låtar som jag och josh skrev ihop en kväll när vi hade tråkigt, de är om två lagkamrater som vi skojar lite med, lite över vad för dumma grejer som gjort som vi tog upp i en sång. Så för er som är intresserade gå in och kolla, dom heter Travis White song, och Gavin Wagar song. Alla om hört låten tycker dom är hur bra som helst, kanske inte blir lika roligt för er som inte känner personerna. Jag tycker att refrängen är riktigt bra, så ta er lite tid och lyssna på låtarna.

Allt för nu hej





Quebec

Ja imorgon bär de av till Quebec, match mot Temiscaming Royals. Vi har inte spelat mot dom än men de är ett bra lag dom ligger 2:a i ligan och är de enda laget som besegrat Bradford hittils. DOm gjorde en stor trade nyligen och skickade iväg 4 spelare och 2 draftval, mot 2 spelare från innisfil. En av de spelare dom fick är en riktigt bra spelare från vad jag har hört, han har ett stipendium till NCAA högsta divisionen till nästa år. Det tråkiga i denna historia är att vi egentligen borde ha fått honom, han ville spela för oss men Innisfil har rättigheterna till honom och vi skulle trada till oss honom mot alla våra draftval var de meningen sägs det. Men när vi förlorade på straffar mot Bradford så märke ju han som äger Bradford och hela ligan att vi är ett bra lag så då valde han att ringa sin polare i som äger Innisfil och säga att dom inte fick trada honom till Deseronto. Det är vad jag har hört, tror säkert de är sant också. Visar om hur fega dom är i Bradford riktigt  pinsamt av dom tycker jag.

Vi hade också en inte allt för rolig träning i tisdags, inga puckar och inga målburar igen. Hemskt jobbigt.

Har jobbat tisdag, onsdag och torsdag denna veckan också. Fick veta i dag dock att jag inte kan få min lön förrens jag har fått något som heter '' social insurence number'' som tydligen behövs för att kunna få min lönecheck. Så ska fixa de nu så får inte en krona innan jag fått detta skit.


Just ja, ska berätta att vi ska spela mot ett ryskt lag den 5:e januari, vet inte om jag skrivit om detta redan men gör de igen i såfall. Som jag fattat det så är det ett ihopplockat lag från Moskva som kommer. Det är ett lag som dom skickar över för att de ska kunna spela inför scouter från college, och proffsligor mm. Så det betyder ju att man får spela inför diverse scouter, skulle tro att lilla Deseronto community center är fullpackat med åskådare för den matchen ska bli riktigt kul att spela den matchen, tror att jag och Travis ska dela på den matchen.

Ja men nu ska jag fara in till belleville en vända me Sandi och Josh.  Hörs HEJ


Forlust, vinst och snostorm

Ja i fredags i matchen mot muskoka så blev de förlust med 7-0 jag gick av efter 4-0  så kan säga att jag inte hade någon bra matc. Sedan i lördags blev de seger mot tamworth med 5-3.  Lite slagsmål på läktarna nästan denna gången och alla hatar lilla fis nu också haha. 7-0 ät vårat facit mot Tamworth hitills, vunnit alla matcher vilket är skönt.
I matchen mot Muskoka var de en fight efter 50 sekunder, vår back tyler dever och nån kille vid namn cote i muskoka slängde handksarna direkt på tekning i deras första byte. Var en jämn fight men i slutet så tappade dever balansen och föll.
Efter matchen var ett gäng hemma hos en i laget och Kusrt thompson som spelar i Tamworth var där också ( killen saom ville slåss med mig i en match mot dem :P ) han är trevlig utanför isen så de var lugnt. Efter ett tag så kom dom på ideen att åka hem ti Kurt så vi gjorde de, han bor i ett hus en bit ut i skogen en timme ifrån Des så de var en lång resa.  Speciellt med tanke på att vi hade 10 personer och en gitarr i en bil. var dock sen stor pick up eller va man nu kallar dom, här säger dom '' truck''. När vi kom fram till kusrts hus så var de strömavbrott så de var kallt och märkt första timmen. När strömmen kom tillbaka så spelade vi guitar hero restan av kvällen /natten. Vaknade på söndag morgonen och tittade ut, snöstorm var de så vi kunde inte ta oss hem på grund av stormen så vi fick stanna kvar tills idag innan vi kunde ta oss hem. Väl på väg hem så var de ¨terigen löite problem, vi åker i bilen (bara 5 stycken nu, och gitarren) och det står 2 billar stille på sidan av vägen så kurts syster som skjutsade hem oss skulle köra om dom, då plötsligt börjar en av bilarna svänga över vägen så hon fick 2 alternativ, krocka eller ut i snön på sidanb av vägen, de blev snön, bra val tycker jag. Så vi  satt fast där i snön i 10 minuter innan vi fick upp bilen med hjälp av en annan bil sen tog vi oss hem till Des igen.
Nu sitter jag och berättar om min helg som varit lite upp och ner.  Ska nog ta en tupplur innan träningen ikväll, blir nog en tuff träning med tanke på 7-0 förlusten i fredags. Skulle gissa på att de inte behövs några puckar eller målburar till de övningar coach matt planerat till dagens träning.

hejhej

Ny helg ny match mot Tamworth

Ja de känns som vi spelar mot dom hela tiden, av de 24 matcher som vi spelat hittils är 6 av dem mot Tamworth, om inte min matte är helt värdelös så är de en fjärdedel av alla våra matcher hittils. Vi möter också South muskoka i helgen, rättare sagt imorgon. Kl 14,00 är de avfärd mot Gravenhurst som stället heter tror jag. Jag ska spela den matchen och i och med det så blir de nog ingen start för mig mot Tamworth. Matchen mot Muskoka är ganska viktig, vi ligger en poäng före dem i tabbelen och om vi vinner imorgon så betyder de att vi är 3 poäng före dem och då har vi ändå 3-4 matcher mindre spelade. Och om vi vinner tar vi in lite avstånd på Elliot lake som ligger på tredje plats i tabellen men dom har 4 matcher mer spelade än oss. Ja så kort sagt 4 poäng är väldigt välkommet den helgen tycker jag.

Har jobbat två agar denna veckan också, börjar komma in i de nu. Lite jobbigt bara att två av dem man jobbar med roar sig med att imitera star wars under dagen och det är jag ganska less på att höra nu efter 4 dagar där. Men pengarna behövs.

Ska säga tack till ors också för hjälpen med den portabla hårddisken, kans äga att ja snart sett alla Las vegas avsnitt. 

Ja allt för nu, kommer en uppdatering någongång på Söndag skulle jag tro efter alla matcher, Ha de

HEJ


Slänger in en fin bild på mig och ''lill brorsan'' Brandon och Mora IK tröjan som han fick av min mor och far. Själv är man klädd för match, de är ju som sagt kostym som gäller på hemma matcherna här.


image47


Vinst i derbyt

Ja de blev vinst idag i ''´derbyt'' mot Tamworth med 8-3. Jag kallar de derby för de är sån stor rivallitet mellan oss, som senast vi spelade bortamatch mot dom och publiken stod och skrek ''kill clarky'' de är ganska aggresivt gjort måste jag säga.
Men iallafall så började Tamworth matchen bäst och tog en 3-0 ledning, första målet gör fis som bara han kan göra, en puck med halvt styrfart på som glider in mellan benen på travis. Vi fick en rejäl utskällning i första periodpausen sedan röck vi upp os och tog hem segern. Travis white gjorde hatrick, clarky 2 mål varav de sista var ett av de snyggar jag sett iår, han kom mot 2 backar fintade slagskott och gick runt försa backen, sedan en '' tå-dragning'' eller va man nu säger på andra backen sen fintade han ner målvakten och avslutade med en backhand i nättaket. Och detta var i 3-5 spel. Dan var lite sur i slutet på matchen och förstår varför han var de.

Gick precis in på expressen.se för att se om de hänt nå av värde i sverige och vad ser man där, jo Anna Hansson, kusin Pärs flickvän har varit och stakat på bra uti skidspåren och kommit 5:a i världscupen eller nå liknande, bara en dryg sekund från pallplats. De är kul att se att de går bra för en del som jag känner.

Ja allt för nu ska sova nu, match imorgon kl 15,30 mot Innisfil igen och nu ska vi fan vinna över dem denna gången. Hörs hej

förlust

Just kommit hem från bortamatchen mot Innisfil. Matchen slutade med förlust med 5-3, jag spelade gjorde de bra men vårt försvar är ju pinsamt ibland, i andra perioden sköt innisfil 25 skott på mål, de var frilägen och 2-1, 3-1 och 4-1 lägen hela perioden igenom. När matchen var slut så hade vi vunnit skotten med 45-44. Och då förstår ni hur matchbilden såpg ut, de var hawaiihockey på hög nivå genom hela matchen, pinsamt dåligt var de.  Jaja ska sova nu, kl är 2 på natten och imorrn är de ny match mot Tamworth på bortaplan, ska troligen inte spela, är nog Travis som ska stå, hoppas jag får spela på söndag då vi möter Innisfil igen så vi kan ta revanch.

HEJHEJ

Så ronny blir nöjd :P

Ja ska skriva någon rad idag så man kan få tyst på sin gamle farbror Ronny för de var ett väldigt tjat från hans sida nu på sistone om att de skrivs för lite ;).
Denna veckana har ju mamma och pappa varit här, som är på väg att fara hem nu, packar ihop allt de ska ha med sig hem. Har varit kul att träffa dem igen, nu dröjer det en 4-5 månader till innan man får träffa dem igen, men de kan jag leva med. Har jobbat lite denna veckan också, tisdag och onsdag blev de jobb från 8-17, inge vidare kul jobb men jag får ju ihop lite pengar och de behövs nu.
I helgen så har vi 3 matcher, börjar med en bortamatch mot Innisfil Lakers ikväll kl 19,30. Lördag så är de återigen en match mot Tamworth, på bortaplan denna gången, och sedan avslutas helgen med hemmamatch mot Innisfil igen. Ska spela ikväll i bortamatchen mot Innisfil. Innisfil har några svenskar i laget tror jag, tre stycken tror jag de är, varav en målvakt, kanske blir en svensk match i matchen ikväll vorer skoj.
Har fått 2 nya spelare också, En kille som heter McCrey, eller något liknande inte säker på hans namn, verkar hyffsad iallafall, blev draftad till London KNights i OHL i sina yngre dagar, får se om de är något att ha. Sedan har vi också fått en ny back, en kompis till Josh från Ajax som dom kommer ifrån. Han heter Calvin och de är en ganska stor kille de, runt 2 meter lång och en bit över 100 pannor väger han.
Ja får vara nog för nu.

HEJ

Vinst

Ja blev vinst i matchen mot muskoka i lördags, 4-3 efter straffar, räddade alla straffar nöjd med de. Spelade bra matchen igenom ett av deras mål var ett skit mål då de slängde in pucken på mal när dom stod snett bakom målet och träffade mitt knäveck och så in i mål. Annars gick de bra, dock klarar inte vissa av våra backar av ett 2-1 läge då dom inte tar nån av spelarna utan bara står och tittar när de passar fram och tillbaka en och två gånger, de blir jag less på.
Idag var jag mamma, pappa och sandi i Kingston och shoppade lite, en jacka, jeans någon t-shirt, och ny skjorta och slips då jag haft samma vid varje hemma match hittils iår, lite ombyte kan vara bra, för omväxling förnöjer som man brukar säga. Nu sitter jag och väntar på att träningen ska börja, finns risk att de blir en tuff träning då Matt inte var nöjd med vårat spel i helgen trots två vinster vilket är de viktigaste. Själv tycker jag de skulle vara bättre om vi tränade på detaljer i spelat istället för att vi ska straffas hela tiden, kanske träna lite powerplay för de ser förjävligt ut tycker jag iallafall, och 5-3 var fruktansvärt dåligt de jag såg i helgen, herregud står bakom mål och passar pucken två stycken i 2 minuter utan att komma någonvart alls. Så lite sånt kan vara bra, och lite uppspel också för de såg man inte så mycket av heller i helgen, förhoppningsvis så kanske de blir lite sådan träning i veckan men man vet aldrig här inte, kan lika gärna bli 4 stycken idiotträningar med enbart skridskoåkning, men de hoppas jag verkligen vi slipper. 
Nu går de rykten över msn att träningen är inställd, vilket verkar vara sant, sägs bero på det dåliga vädret och dom inte vill att de som bor i Belleville ska behöva köra hit i det.

Ska också skryta lite, blev nämligen utsedd till goalie of the month i november också, skoj de.
Har också fått jobb nu, ska jobba i en mataffär som heter Dewes, börjar imorgon kl 8 till 17 skönt att kunna tjäna lite pengar.


En floskel också, kom från pappa faktiskt.


Jens : Jag har inte en aning om hur jag ska fylla i de här pappren om jobbet.


Pappa: De borde du veta du som haft hemkunskap.


Mor och far på besök

Ja i tordags kväll så kom mamma och pappa hit till Kanada för att hälsa ¨på mig, var kul att se dem igen var ett tag sedan senast. Och igår fick de sitt livs första match i GMHL också då vi spelade mot Tamworth som saknade sin lilla back fis som inte fick spela efter att ha käkat sarg helgen innan som jag redfan berättat om. Matchen vann vi med 6-2, var jämt i matchen dock men under sista 8 minuterna gjorde vi fyra mål. Dan hade inte sin bästa dag på jobbet, utan missade en hel del bra målchanser, så nu har han ramlat ur från topp 10 i poänglignan här i ligen. Idag så har vi match igen motståndet idag står South muskoka shild för, dom ligger en placering före oss i tabellen men dom har 4 matcher mer spelade också. Ikväll är de min tur att vakta kassen, ska bli skoj blir nog en bra match. 
Igår efter matchen så kom Dan och Fis förbi en vända för att hämta sitt godis som deras föräldrar skickat med till dem, och Siv hade också skickat med en osthyvel till dan för de saknade han så mkt, hjan kunde inte hitta någon att köpa heller. Och alex fick sin efterlängtade Kalles kaviar som han saknat så fruktansvärt mycket till sina ägg som han trycker i sig till frukost. Lite konstigt av allt dom två saknde i Sverige så var de en osthuvel och kalles kaviar som dom ville ha hit. Jadu men dom två är inte som alla andra dom heller.

Allt för nu hej

RSS 2.0