Straffträning

Hallå på er alla.
Ja de senaste dagarna har de inte hänt så mycket så har inte haft nått att skriva om.
Idag blir det dock ett par meningar. Idag hade vi träning och det var en hård sådan, vi hade 2 timmars träning, första 50 minuterna så hade vi inga puckar eller målburar på isen, enbart skridskoåkning. Denna hårda träning berodde då på att ett par killar i laget inte kunde hålla sig inomhus efter kl 23 på kvällen, då vi hjar utegångsförbud efter den tiden. Och så klart så var det någon i stan som kände igenom dom och ringde Matt vår coach och berättade det. Så fick vi höra Matt skrika på oss om det i en halvtimme och sedan spelar inte de killarna som bröt utgångsförbudet morgondagens match. Lite kul om dagens träning, vi har en ny kille i laget, eller ja han har varit här i drygt en vecka, Tommy heter han och han är helt värdelös, helt seriöst så skulle jag klara mig bättre på backplats än vad han gör vilket är ganska illa. Hur som helst så är han helt otränad också, han spydde minst 3 ggr under dagens skridskoåkning, nog för att det var tufft men jag själv som absolut inte kan klassas som något fysfenomen klarade det bra. Helt sjukt att killen fick en plats i laget, var killen som brukar ha några träningar med oss ibland, Chris Brant, som sa att de var en riktigt bra back som borde få en plats i laget. Trodde han som spelat på väldigt hög nivå borde ha lite bättre koll men icke.

Ja men som saft vad, match imorgon mot douro dukes och jag ska spela, ska bli skoj att spela match¨var 2 veckor sen sist. Blir dock en tuff match tror jag då vi har många spelare borta pga skador, avtägningar och att de inte hållt sig inne efter kl 23 på kvällarna. Hoppas på vinst dock för om vi spelar dåligt så kan de vara så att vi har träning kl 6 på morgonen imorgon och de vore ingen höjdare.
Och så fick jag ett klagomål om bloggen idag från ''barkman'' antar att de är backman som skrev, iallafall så klagade han på att jag skrev för mycket om hockey och för lite bilder och ord om kanadensiskorna, så ska se om jag kan göra backman nå gladare.
Ja imorgon har vi en ''foundraiser '' också då vi ska vara på skolan här i stan och hålla i nån form av tävling och sånt med småbarnen i staden, och förhoppningsvis få in lite pengar till laget.

allt för nu ha de bra// kannan


Första förlusten.

Ja hallå idag inkaserade vi säsongens första förlust då vi förlorade mot South Muskoka shields. En tung match då vi hade många av de bättre spelarna borta, Clarky skadad, troligen bruten handled efter att en douro spelare agerat skogshuggare i lördagens match, vi saknade också Bobas som var avstäng för fighting samma med vår back Josh, dessa är några av de bästa spelarna så de var tunga avbräck, framförallt Clarky som är vår bästa spelare, han kan nog bli borta några veckor nu och det vore tungt för oss. Ja sen ska vi inte glömma att Wags var borta men de var för att han missat bussen till lördagens match och coachen ville markera att det inte var acceptabelt. Vi hade också vår 3:e keeper i mål som inte varit någon höjdare på träningarna än så länge men han överraskade mig på matchen bättre än jag trodde nog för att han flaksade runt och inte hade så mycket koll på pucken oftast men han räddade iallafall, dock skulle han ha tagit iallafall 2 av målen kanske mer. Ja de var lite fighter i helgen också lite skoj att se, i lördags började josh med att slåss efter 3 minuter av matchen. Sedan i sista perioden delade en Douro spelare ut en ful tackling i ryggen på Chode och då blev bobas het och tog en fight med killen som var ett huvud längre men det blev en jämn fight ändå. Sedan i dagens match så såg jag den bästa fighten hittils här då Corey Watkins retade upp en kille i Muskoka och de blev en fight av de hela där corey hamnade under då de ramlade och muskoka spelaren började veva men corey tog sig upp och fick en bra uppercut på killen så han fick lite ont skulle jag tro sedan fick han in en 4-5 rejäla slag till innan domarna gick imellan, riktigt bra fight.
Ska också säga att vi vann lördagens match med 6-3 efter att vi låg under med 2-0 efter första perioden men vänt på tillställningen. Douro hade i mål en kille som spelade här förra året och han fick höra en hel del om hur dålig han var när vi gjorde mål och dom körde in i han hela tiden och han blev sur och tog utvisningar och blev helt värdelös.
Ja de var allt om helgens matcher, har inte gjort så mycket annat i helgen förutom hockey och åkt buss.

Kan också berätta om en anann sak. I lördags när Wags missade bussen och insåg att han inte kunde ta sig till matchen så valde han att gå på en OHL match mellan Belleville Bulls och Oshawa Generals. Och Oshawa har en stor talang i sitt lag vid namn John Tavares, om ni hört om honom, han gjorde iallafall ett likadant mål som Owen Nolan gjorde för några år sen i en All star match i NHL berättade Wags. Tavares kom nämligen fri och när han passerat blålinjen så pekade han på högra krysset och gled sedan in och stänkte upp ett handledskott i högra krysset, inte illa för en 17-åring i en världens bästa juniorligor. Kan tillägga att tavares gjort 8 poäng på 2 matcher inte så illa.

Ja har inget mer av värde att säga för tillfället. hejhej// kannan

Matcher

Hallå på er, ja imorgon bär det av till Douro och match mot Douro dukes. Ska inte stå den matchen ska vara reserv och Travis ska spela. Vann senast mot dem med 4-2 och vi var det bättre laget i den matchen. Får se om dom är bättre på hemmaplan. Sedan på söndag bär det av till Muskoka och match mot South muskoka shilds, ska vara reserv i den matchen också, Matt(coachen) vill ge vår 3:e keeper en match så jag infinna mig i att sitta på bänken, finns dock risk för att jag får hoppa in på söndag då denna brandon inte är särskillt bra.

Ja igår var jag och josh och åt på The Tid för ovanlighetens skull;) sedan hade vi tråkigt som vanligt så vi gick till ishallen en vända och bytte några ord med Trent vaktmästaren sedan knallade vi hem till Josh och såg på en film, Youngblood blev det, en skön film. Sedan hade vi träning ganska lugn sådan, det var den där andra killen som höll i träningen då Matt var på möten, Chris Brant heter killen iallafall har tydligen lirat i NHL sa någon. Han har en del vettigt att säga men han pratar halva träning och de är ingen höjdare dock. Fick under första övnningen ett slagskott på tummen på plockhandsken, gjorde ganska ont som de brukar när pucken träffar fel men inte mer än vanligt, fortsatte hel träningen och de var ingen fara med tummen. Vaknade dock imorse av att den var blå, lite svullen och en aning stel.

311661-16

Så här såg den ut. Kunde träna idag som vanligt iallafall så de är ingen fara.

Idag kom jag ur sängen vid 11tiden käkade lite gröt och gick sen ner till ishallen för att jag och den Travis ( den andra målvakten) skulle åka till Napanee med några från stan och stå imål åt dem när domspelade på skoj med sina jobbarkompisar. När vi kom ner till ishallen så var det dock låst och vi kom inte in, dock hade vi tur att vaktmästaren Trent kom och han skulle också vara med och spela så vi kom in och kunde ta våra grejer. Dock så sa Trent att en av de målvakter som brukar spela med dem skulle komma ändå så jag sa att travis fick åka dit och spela med dem så stannade jag hemma, men trent tyckte jag skulle följa med och spela ute då de var lite folk så jag fick låna ett par skridskor av tren sen tog jag ett par benskydd handskar och hjälm och följde med. Var riktigt kul och spela med dem, fick spela emot Travis och han fick plocka ut några puckar ur målet efter att jag överlistat honom. Lyckades nog snubbla in en 4-5 mål. Efter ispasset så var vi hungriga så vi stannde till på The tid och åt där.  Ja och sedan var det träning, lugn sådan lite skridskor dock i form av olika staffetter så de var ganska roligt. Efter träning for vi till Tims och var där en timme sedan for vi hem till lilla Deseronto igen.
Ja var allt om dessa två dagar. Idag fick vi våra kläder som vi ska ha på borta matcherna, kan se en bild på hur jackan ser ut här:
311661-15

Imorrn bär det av in till Belleville en vända med Clarky, Corey och josh innan vi åker till Douro för match.

Ja de var allt för denna gången ha de bra // Jensii (som Clarky börjat kalla mig;))

Ledning

Hallå på er.
Igår var vi träningslediga vilket inte är så vanligt en dag mitt i veckan, egentligen skulle vi ha haft fys men den blev inställd så de blev en dag utan träning vilket var skönt. Så vad gjorde man en träningsledig dag i Deseronto, ingenting som vanligt, satt vid datorn och kollade på TV så gott som hela dagen. Kl 18 gick jag ner till ishallen och kollade när Brandon( sonen i huset) hade tryout för sitt lag, var väl inte det roligaste att se på då det var ett gäng 11åringar som var där ute och krigade om platser i det bästa laget, dom ska nämligen ha 2 lag och ska ta ut ett första lag nu och resten hamnar i någon form av B-lag tror jag. Dock efter 30 minuter dök Corey Smith och Clarky upp där nere och dom hade lika tråkigt som jag. Efter några minuter så var halva laget nere i ishallen och vi bestämde oss för att ta en sväng in till Belleville. Väl där så åkte vi till Crabby Joes, en resturang med sportbar och sånt, trevligt ställe. Hur som helst så satt Darren, Corey S, Travis och jag och diskuterade om vad vi skulle äta, jag sa inte någonting i den 'diskutionen utan lät dom bestämma, och tillslut så beställde dom in 50 chickenwings, som vi 4 skulle dela på, tur att Darren var hungrig för det var ganska mycket kan jag säga.
Efter att vi ätit upp och betalat så¨skulle vi fara hem, först blev det stopp på Tims såklart. Sedan när jag kom hem så kollade jag på lite TV och sen gick jag och la mig.
Det var allt om gårdagen, som sagt vad så var det inte mycket som hände. Idag får vi se vad som händer, det är iallafall träning ikväll kl 21,30 ganska tungt med så sen träning men finns inte mycket att göra åt saken, vi ska tydligen ha den där andra killen idag då Coach Matt inte kan komma då han har någon form av tenta, han håller nämligen på att utbilda sig till något, ingen aning om vad men någonting är det iallafall. Får se om Chris som den andra killen heter pratar lite mindre idag då han pratade halva träningen senast men de märks väl till kvällen.

Vi har också klättrat uppåt i tabellen och leder just nu GMHL vilket är skönt, bara vi och ett lag till som är obesegrade, men vi har bättre målskillnad, inte illa.

2007-08 GMHL Standings
Double Click Column Headers to Sort Table Data
#TEAMG.P.WLOTLPTSGFGA
1Deseronto Storm 440082310
2Temiscaming Royals 440082114
3Elliot Lake Bobcats 531171818
4King Wild 5311726 14
5Bradford Rattlers 32015117
6Espanola Kings 321041410
7Richmond Hill Rams 422041615
8Douro Dukes422041416
9Innisfil Lakers 523041417
10South Muskoka Shield 312021414
11Nipissing Alouettes 514022636
12Tamworth Cyclones 302111422
13Toronto Canada Moose40400927


Allt för nu ha de // kannan

Tråkig söndag

Hallå hallå, igår var det söndag och som vanligt var det inte mycket som hände, skulle egentligen åka till Belleville med Clarky och några till men det dröjde innan dom skulle åka och sen hörde Longen och dan av sig och frågade om jag inte skulle komma dit och sen skulle vi åka till Kingston så jag gjorde det sitället. Fick skjuts till Tamworth av Sandy. Sen var det meningen att Casey skulle hämta oss och vi skulle åka till Kingston men han var seg och kom inte förrens runt 17,30 och kl 18 stänger de mesta affärerna i Kingston så det blev ingen visit i Kingston den dagen. Istället satt vi hemma hos Dan och Longen och inte gjorde någonting. Senare så skjutsade Longen och Dan hem mig till Deseronto. När vi kom fram till mig och Longen svängt upp på uppfarten så lyckades han väcka hela kvarteret kl 22,30 genom att på något vis lyckats sätta på larmet på bilen och de lät en hel del, och han stod där och tröck på varje knapp han hittade men det enda han lyckades med var att öppna bagageluckan, men sedan efter ett tag vart det tyst iallafall. Jag och Dan höll på att bryta ihop av skratt av Longens bravad, speciellt Dan för det var inte långt ifrån att benen vek sig på honom så mycket som han skrattade åt stressade Longen.

Här kommer det lite bilder också som Sandy tog under lördagens match mot Douro Dukes.

311661-14311661-13311661-12311661-11

allt för nu hade // kannan

4 matcher 4 vinster

Hej på er.
Ännu en match spelad och ännu en vinst inkasserad, slutade 4-2 och vi mötter Douro Dukes för er som missat det i mitt tidigare inlägg. Jag fick chansen i mål och det gick bra fick 32 skott mot mig och släppte in 2 av dem. Coachen var nöjd med vårt spel i två perioder men sista perioden förlorade vi med 1-0 vilket han var farbannad över och vi fick oss en femminuters utskällning igen och utgångsförbudet kl 23 stod kvar, hade vi spelat bättre hade vi troligen fått göra vad vi ville ikväll men så blev det dock inte. Men mitt i bland alla dessa svordommar om hur dåligt vi spelade så fick jag lite beröm, dock inte med ett normalt att jag var bra utan han sa '' if it wasn´t for this motherfu´´er (pekade på mig) we would have lost the game''. Lite annorlunda sätt att få beröm på men så är man i Kanada också och har en halvgalen tränare. Måste dock säga att han har en del sköna kommentarer under matcherna, ska nog inte ta upp alla här då det inte är någon engelskalärares drömspråk han använder sig av men de är kul att höra.
Var en sak som var lite speciell med denna matchen och det vara att det var två scouter på plats och kollade på Deseronto Storm som de hört så bra om under de senaste dagarna, två bröder var det tror jag från södra usa Texas eller nå sånt, ena jobbade för ett proffslag skulle tro att det var CHL eller UHL, och den andra scoutade för ett NCAA div 1 lag, NCAA div 1 är högsta college ligan i USA och den håller bra klass, vore inte helt fel att få sig ett college stependium och lira några år där, skulle jag inte tacka nej till kan jag säga. Hörde också från Dan och Longen att deras coach sa att det skulle dyka upp scouter från OHL (ontario hockey league) som är en av de tre högsta juniorligorna i Kanada, som skulle se om det fanns något av värde i Tamworth laguppställning.

Efter två kvällar utan Tims så blev det en vända dit idag också, fick skjuts med Cody Roy. När vi kommer in på Tims så är det en kvinna i 50års åldern som jobbar där som bor i Deseronto och brukar gå på matcherna tror jag men ikväll fick hon lov att jobba och var sur för de. Men jag och Cody går in och beställer det vi ska ha, självklart så hade han åkt ifrån plånboken så jag skulle bjuda honom denna gången och vi beställer det vi ska ha, 2 koppas kaffe varsin macka och sen skulle vi ha en kaka var, när kvinna från Deseronto kommer med alla våra grejer och ställer fram de till oss och jag står där och väntar på att betala och ger henne min 20 dollarsedel men hon ger tillbaka den och säger att Tim Hortons bjuder ''The storms'' nu när vi spelat så bra i början av serien, och det tackar och bockar vi för. När vi kommer ut till bilen där alla andra står och sätter oss på flaket till mannys pickupp och äter och dricker det vi fårr, sen när jag och cody ska ta oss våra två kakor som vi beställde så öppnar vi påsen och i den ligger det 5-6 stycken som vår snälla kvinna på Tims lagt i, så vi fick bjuda på några kakor till några andra.
Läste också att mora vann mot SSK och det är skönt med en tillvinst innan elitserien drar igång, roligaste att läsa var att Anders Danielsson fick mycket beröm för sin insats i matchen och de är kul att han spelar bra, hoppas verkligen han och Cedergren får en ordentlig chans att ta en ordinarie plats i laget, hoppas också att Johan och Leo får några framträdanden i elitserien iår. Läste dock att j20 förlorade premiären mot Timrå med 6-2 synd det, Max är dock sig lik och har finfina 16 minuter i utvisningsbåset under matchen, ingen större skräll;)

Ja var allt för denna gången, tror att Sandy tog lite bilder idag så kanske får ni se lite av dem imorrn.

Pratade just med dan och dom förlorade sin match idag mot Nippissing med 9-10, ja ni läser rätt 19 mål i en match, dan är lite less över att dom kan förlora fast dom gör 9 mål, dock var det i overtime så tror dom får 1 poäng iallafall. Dan gjorde iallafall 2 mål och 4 ass tror jag och longen något liknande tror jag.

ha de// kannan


Vinst

Hallå på er alla,
Gårdagens match slutade med vinst med 7-3. Nippissing var inte bra alls, vissa hade sagt att dom skulle ha ett riktigt bra lag men det hade dom inte, tror nog att Tamworth kan vinna idag mot dom, men de blir jobbigt för dan, Longen och resten av Tamworth då dom för tillfället bara har 8 spelare, så dan får nog slita ännu hårdare än i dom tidigare matcherna. Laget skulle heller inte må dååligt av att Fis höll sig borta från utvisningsbåset;). Åter till våran match. Vi var det bättre laget matchen igenom tycker jag men vi slarvade mycket också och som vanligt sumpade vi mycket målchanser i början av matchen men efter ett tag släppte det och den rann ivög resultatmässigt. Slutet av matchen blev grinig från Nippissings sida och de ända dom ville var att slåss, vilket vår coach lagt märke till tidigare och därför bänkade 2 av våra bästa spelare sista 10 minutrarna så de inte skulle hamna i någon fight, för om man slåss i sista perioden så får man automatiskt 2 matchers avstägning. Även inför sista perioden sa han åt backarna i vårt lag att dom inte fick slåss och dra på sig någon avstägning då vi för tillfället bara har 3 backar, kommer dock en ny back nu till veckan kanske två till och med vilket är välbehövligt. Ja och våra senaste nyförvärv Andrew Bobas och Travis white gjorde inte bort sig på matchen Bobas gjorde ett mål och någon assist och Travis hade någon assist han med. Just ja vi har även fått en till ny kille som jag inte skrivit om, Matt montgomery tror jag han heter iallafall, en kille som aldrig slutar åka skridskor och sliter och har sig under matcherna.
¨
Idag var det pankake breakfast här i stan som några i laget fick lov att medverka på och servera mat till gästerna som dök upp, jag behövde dock inte vara där vilket jag var glad över då jag inte ville gå upp kl 9 utan sova ut, men kl 9,30 kommer Sandy in och skriker att vi ska åka och äta pannkakor så de var bara att kliva upp och dra sig ner till mainstreet och äta lite frukost, dock satt så gott som hela laget där vid ett bord och tryckte i sig det mesta som serverades.
Ikväll är det match igen också Douro Dukes står för motståndet idag och har ingen aning om hur dom är, jag ska iallafall spela och de ska bli skoj, hoppas på att det kommer lite mer folk till dagens match än igår då det var ganska lite folk på matchen. Det är tydligen något skoj ute på indianterritoriumet som folk var på vilket gjorde att dom svek vår match. Lät dock som om det skulle komma mer folk ikväll på matchen vilket är skoj då det blir lite mer inramning av matchen.
Ja allt för stunden man hare bra så höres vi

bye

Nya matcher

Ja hallå på er, som sagt nya matcher till helgen imorgon möter vi Nippissing(inte säker på stavningen), sägs ha ett bra lag så det kan bli en bra match, får även finbesök på läktarna ryktas det om då Tamworth egna ''superstars'' Dan och Fis är spellediga och väntas dyka upp i på Deserontos läktare. Själv hade jag hoppats på att vara på isen men så blev det inte om nu inte Travis får en tung kväll då det var han som fick förtroendet i morgondagens match, får hoppas på att jag får spela på lördag istället då vi får besök av Douro dukes, ska bli kul och se om vår nye spelare Andrew Bobas får höra att han lämnade douro för att komma till oss, då han valde att lämna laget tidigare i veckan och komma till Deseronto. Och för er som är lite intresserade av de andra nissarna från Mora så spelar dom match på lördag då de tar sig an Nippissing på hemmais i Tamworth, måste berömma deras publik lite faktiskt för de är ju inte ofta publiken jublar som aldrig förr när ens egna lag kommer ut till 3:e perioden ett underläge på en 5-6 mål, men skrek på som vanligt.
Hade en riktigt tung träning igår då vi blev bestraffade för att vi missköt oss på festen i lördags då folk har klagat på oss, dock är det ingen som vet vad vi har gjort för fel då det var en riktigt lugn kväll då vi satt hemma hos en i laget och drack lite öl och snackade, hände inte mycket mer den kvällen. Sen hade vi fått klagomål från Tims då några lirare i laget hade kastat sina pappmuggar som det druckits kaffe ur på parkeringen men efter att vi var dit dagen efter en del från laget och bad om ursäkt och lovade att det inte skulle upprepas så var det inge mer med det. Dock sitter vi nu inne med utgångsförbud efter kl 23 på kvällarna vilket inte är så kul men de är väl bara att ta det som de är. Ryktas om att det kommer försvinna om några veckor om det sköts och ingen är ute och ränner på kvällarna så de är ju bra.
Ja det var lite om gårdagen idag vaknade jag runt kl 11 och satt mig vid datorn ett tag. Vid 13 tiden ringde Josh och var hungrig så vi tog oss en promenad ner till main street och gick in på The Tid (united resturant) som jag lärde mig idag att den kallas, och fick oss lite mat, tillagad av ingen mindre än vår Engelska back Todd Munden som jobbar som kock på The Tid. Efter att vi ätit upp gick vi hem till mig en vända sedan blev det en ny promenad ner till main då josh skulle köpa batterier, så när vi kommer ner och han ska köpa batterierna så strejkar hans bankkort så de blev inget köp för honom. Efter några minuters funderande på vad vi skulle göra så bestämde vi oss för att vi skulle kika in hemma hos Todd och Clarky. Var bara Todd hemma av dem då Clarky jobbade så vi satt där och kollade på Tv ett tag sedan valde josh att gå hem och äta efter att han försökt agera Dr Phil åt Todd som bråkat med sin flickvän men de var inte mycket vettigt han kom med;;) Sedan bar det av till träning som var ganska lugn, lite övningar i 1 timme sedan blev det lite 2mål. Efter träningen bar det av hem.

Allt för denna gången.... ha de// K

Ännu en dag

Ja hallå har det gått ännu en dag, som vanligt inte gjort särskillt mycket. Vaknade runt kl 11 och slog en pling till Dan och Fis och kollade vad dom hade för sig, snackades nämligen dagen innan om att de skulle till napanee och kanske skulle hämta upp mig så skulle vi kika runt lite i den staden men så blev de inte, dom lyckades inte få tag i sina billets och fråga om de fick ta bilen så jag blev kvar här i Deseronto. Så jag satt och dödade några timmar vid datorn fram till kl 2 ungefär sen ringde Josh och sa att jag skulle med ut och äta med honom och några till. Så jag gick och mötte dem och vi promenerade ner till main street ( som jaag visade på bilden, vårat svar på moras gågata) och vi funderade om det skulle bli Dixie lee eller United resturant, det böev united och vi gick in och slog oss ner vid att bord och beställde lite mat. Efter ca 5 minuter så blev dock nån lirare som vi hade med oss bedd att lämna resturangen då han nyligen jobbat där men tydligen misskött sig mycket och var inte välkommen in där nå mer. Så han lämnade men vi satt kvar och fick oss en kanonlunch. Senare kom ägaren fram och bad om ursäkt för scenen som hände och sa att vi ''storm'' spelare alltid var välkomna dit och att vi har våran lilla rabatt som vanligt och sedan gratulerade han oss till våra 2 vinster i helgen, riktigt trevlig snubbe. Ska tilllägga att han som blev utslängd inte spelar i vårt lag utan är någon kompis till nån i laget. Efter det bar det av hem till Corey Watkins där vi satt och degade i 1 timme för att sedan gå ner på hallen en vända men där hände det inte mycket skoj så jag gick hem.
Senare blev det träning, coach Matt var dock inte där idag då han var ute på andra ärenden för laget, så vår kapten Brad Clark tog hand om träning, blev lite övningar och vi tränade lite uppspel och sådant sen sisa 15 minutrarna blev frivilligt, då blev de en omgång rebound( stavning?) som jag vann som vanligt sen var de slut. Drog mig sedan hem blev inge Tims idag var bara Clarky med som ville åka som hade bil och han hade redan full bil när jag frågade så jag tog mig en promenad hem istället och nu sitter jag här och berättar om min dag för er.

Satt nyss och kikade runt lite på ett forum om vår liga och hittade en fin resumé för fredagens match mot Tamworth och här kommer den:

A real quick review.
 All in all good game.  Des goalie was good realy good puck handler. (Des = Deseronto)
 Des defece caught up ice alot but it was the first game.

 Best player on the ice Brad Clark,Cody Roy.

 Kurt Thompson logged alot of minutes for Tamworth with a few real good shot blocks,great choice for captain.
 All in all Des is the better team for now we will see what happens tomorrow.

De var den resumén, kan tillägga att jag fick 31 skot mot mig i fredagens match och släppte in 2 vilket gör att jag för tillfället har en räddningsprocent på 93,6% inte fyskam de inte kan jag va nöjd med.

Allt för dagen vart mycket mer än jag trodde, men de är ju bra de så får ni som följer bloggen lite mer att läsa.

hade // kannan

Nyförvärv

Hej på er alla där hemma i Sverige.
Nyligen hemkommen från träning, endast ispass idag och ett ganska lugnt sådant tränar mycket på uppspel och dyligt för tillfället. Fick tre nya spelare till laget, Andrew Bobas, travis white, tror dom heter så iallafall, sen har vi även värvat en ny målvakt vid namn Brandon nånting som inte är bra för fem öre, han ska vara 3:e keeper och bara vara med på matcherna om jag eller travis är skadade eller sjuka eller borta av annan anledning. Utespelarna verkar vara hyffsade får se hur bra dom är i matcherna till helgen. Vi har också fått en till mtrialare i laget en 13:årig lirare vid namn Wyatt, han är lillebror till Tyler Dever som är en back i vårat lag. Såg idag också att det äntligen har kommit en tabell på ligans hemsida och vi ligger 2:a för tillfället och det är inte fyskam.

#TEAMG.P.WLOTLPTSGFGA
1KING WILD22004165
2DESERONTO STORM22004125
3TEMISCAMING ROYALS22004116
4ELLIOT LAKE BOBCATS2200485
5INNISFIL LAKERS422041413
6SOUTH MUSKOKA SHIELD21102108
7DOURO DUKES2110245
8BRADFORD RATTLERS0000000
9ESPANOLA KINGS1010023
10RICHMOND HILL RAMS1010025
11NIPISSING ALOUETTES20200612
12TAMWORTH CYCLONES20200512
13TORONTO CANADA MOOSE20200516


Ja vad ska man mer säga om denna dagen då. Jo den avslutades som vanligt men en vända på Tims. Vi slog även nytt rekord i att ha folk i bilen till Tims, senast när vi åkte dit var vi 7 stycken i Brads pickup, idag blev det 9 stycken i Koles pickup, 7 stycken inne i bilen sen fick jag och Cody roy åka bak på flaket, men vi hade ett tag över oss så de var som om vi åkte inne i bilen ändå, riktigt mysigt bak där vi tog några bilder och han fick lyssna på svensk musik för första gången, valet av sång föll på Black jacks dansbandsdänga , inget stoppar oss nu, eller vad den heter. Inte allt för tokig låt tyckte han trots att han såklart inte fattade ett ord av vad som sjöngs.

311661-10

Ja här ser vi en bild från bilturen till Tims denna måndagskväll. Jag och Cody roy, Bilden är tagen precis innan han lyckades hälla ut sin Iced cap över sig själv, var ganska roligt faktiskt:P haha. Cody gjorde förövrigt 3 mål och 2 assist i helgens två matcher mot Tamworth.
Appropå Tamworth så fick jag lite ris av Dan för att jag inte nämnde hans slit i lördagens match när vi mötte dem, man kunde faktiskt inte tro att det var den fruuktansvärt late dan anderssons om man först såg var ute och sprang som uppvärming, lite skillnad det från muggen varm choklad som han drack som uppvärming i Älvdalen;) . Denna Dan Andersson, eller kanske ska säga Dan Soderberg Andersson som dom säger i högtalarna under matcherna här( tror han vill det mest för att de låter lite som när dom säger Zätterbergs namn i NHL;) haha) hur som helst så spelade han nästan 30 minuter i matchen mot oss spelade alla boxplay dom hade tror jag och man kunde inte tro sina ögon när man såg honom slita som ett djur i 3-5 i nästan 2 minuter, start och stopp och upp och ner hela tiden, sedan vid en avblåsning var det dock så han fick lov att ha hjälp av isen för han var så slut men det ska inte ta ifrån honom äran från hans slit. Självklart var det Alex som satt i utvisningsbåset efter en av alla hans slashingar och dylikt som han delade ut under matchen och är nu den spelare som flest hatar i mitt lag;) lite kul att lilla Fis kan reta upp ett helt lag så mycket. Men men jag tror att han kommer hamna i en och annan fight denna säsong om han fortsätter i denna takten ;) hehe, vore faktiskt riktigt kul att se honom i en rejäl fight, och se om han har nån chans;) Ska också säga att Alex faktiskt var nära att göra ett mål i andra matchen då han fick ett bra läge, självklart var det från utvisningsbåset han kom och fick ett 1-1 läge och avlossade sitt (lite halvtaskiga;) haha) handledsskott i stolpen, inget mål dock men det hade man inte förväntat sig av spelaren som sumpade flest6 målchanser i hela div 3 dalarna förra året ;). Dan klagade också över en till sak så lika bra att lägga till det, Dan Soderberg Andersson är med i Tamworth Cyclones historieböcker efter att han snubblat in klubbens första mål genom tiderna.
Ja ni de var nog allt för denna gången men det kommer mera var så säkra.
Just ja ska även säga grattis i efterskott till Jonas (thomsson) som fyllde år här om dagen skulle nämna det i ett tidigare inlägg men glömde bort det, tror han fyllde 24 år om jag inte missminner mig helt om hans ålder.

Jaja nu var det då inge mer men ha de bra så höres vi senare hejdå


Full pott

Två matcher i helgen och två vinster, och båda mot Tamworth Cyclones. Gårdagens match spelade vi bättre i vann med 9-3, jag stod inte i mål i den matchen dom lät den andra få en chans att visa vad han kan. Ja finns inte så mycket mer att säga om gårdagen. har försökt hitta en tabell och lite statestik men dom är sega med att uppdatera hemsidan för ligan så jag vet inget sånt än.

ha de // kannan


Seger

Serieprämiären började bra för oss, seger med 3-2 mot Tamworth Cyclones. Jag fick chansen i mål och gjorde en bra match. Vet inte riktigt hur många skott jag fick på mig men hade en del att göra under matchens gång.
Det var lite skillnad mot att spela hemma, spelarpresentation innnan matchen, nationalsång sjöngs det också dock av en lite halvt tondöv tjej så de lät inte så bra, kanske ska be Max komma över och ta hand om den delen;)
Ja 3-2 två av våra mål gjordes av Cody Roy, lite kul med den här killen är att han har varit målvakt nästan hela sina karriär men tröttnade på det för 3 år sen och blev utespelare och det var inget dåligt val då han är en bra forward som gör en del mål under säsongerna sägs de. Sista målet gjordes av Cam Edwards. Dan lyckades göra ett av Tamworth mål efter en konstig studs på en spelare framför mål kunde han raka in pucken i ett så gott som öppet mål. Några minuter senare så fick han ett friläge men då stod jag i vägen. Det var ganska hårt spel i matchen mycket tacklingar, dock inget slagsmål som många trodde att de skulle bli men tror att det berodde på att båda lagen har lite folk än så länge och inte har råd att få massa avstängningar. Dom har nåmligen en slagsmålsregel i denna ligan som säger att om man slåss i första perioden får man matchstraff och missar resten av matchen, men slåss man i 2:a eller 3:e perioden får man matchstraff samt en match avstängning.
Longen fick sig en flytur också i sista perioden, då han skulle tackla en av våra backer men på nått sätt lyckades alex göra en volt över honom istället. Matchens sista minut blev ganska spännande då spelet böljade lite och när vi var nere i deras zon vem ser man inte smyga upp bakom backarna och inta sin fiskeposition, jo Dan så jag skriker allt jag kan på våra backar men dom hör ingenting, och självklart lyckas Tamworth backar rensa iväg pucken och Dan snappar upp den och får sitt andra friläge för matchen när det återstår 30 sekunder men han lyckades inte överlista mig denna gången heller så matchen slutade med en 3-2 seger för mitt Deseronto Storm. Det var glada miner efter matchen på läktarna och i omklädningsrummet, eller det var det ända tills vår coach kom in och skällde ut oss efter noter i 5 minuter för att vi förlorade sista perioden med 1-0. Men vi var glada övcer segern efter och kvällen avslutades som vanligt med en vända på Tims.
Ja nu finns det inte mer att säga om gårdagen, och snart kommer Clarky och hämtar mig så bär det av till Belleville en vända sen ska man hem och snida om till kostym igen då vi har match i Tamworth ikväll så kl 17,00 ska vi vara på ishallen snyggt klädda.
Ska kolla upp om det var någon som filmade lite från Presentationen så kan ni få se lite. Kommer lite bilder senare också
ha de // kannan

Let the show begin

Ja imorgon kl 19,30 (kanadensisk tid) smäller de, seriepremiär eller som dom säger här ''homeopener'' mot Tamworth Cyclones, dans och longens lag för dom som missat de, ska blir fruktansvärt roligt att spela, hoppas jag får stå, han ville inte säga vem som skulle stå idag och de gillar jag inte, är alltid skönt att veta dagen innan att man ska stå, men men inget att göra åt dock så bara ta de som det kommer. Ska bli kul att spela inför lite mer folk än man är van vid även om de inte är säskillt mycket men nog är de mer på matcherna här än på en match mellan Älvdalen och Vansbro en fredagkväll hemma i Sverige. (inget ont om Älvdalen, kanon klubb) Sägs att vi ska ha ca 300-400 galna fans på läktarna som skriker och har sig och det är ingens tor arena som vi har utan när de kommer 400 st så är den överfull, så de ska bli riktigt skoj att uppleva.

311661-8


Jadu vad kan man mer säga, vi hade 2 träningar igår först fys, vi joggade några kilometer sen sprang vi lite intervaller och det var allt, sen isträning på det ingen hård så det var skönt. Avslutade dagen med en vända på Tim Hortons ( ett sorts cafe som är öppet dygnet runt) som vi gör varje kväll numera.

Idag var jag brad, watkins och todd till belleville där vi träffade på Cody roy och Kole och vi sprang runt lite på ''the mall'' sen gjorde jag ett försök att betala min spelaravgift till laget via en bank men det gick inte bra så det får mina kära föräldrar sköta. Jag försökte också hitta ett galler till min mask som var bättre än det jag fick av laget men dom var såklart slut överallt i stan så de blev inget sånt för mig i Belleville.Så efter ett tag där i Belleville så kollade Brad på klockan och frågade Todd om inte han skulle jobba idag, och det skulle han ju och han började om ca 20 minuter så då blev de bråttom hem igen och lämna av Todd på United Resturant där han jobbar som kock, sen bar det av hem för min del. När jag kom hem frågade Keith ( pappan i familjen som jag bor hos) varför jag hade tagit av nya gallret so jag fick igår, och jag berättade att jag letat efter ett nytt men inte hittat något, 5 minuter senare när jag satt i mitt rum vid datorn kom han ner och sa att vi skulle åka till Kingston och köpa ett galler till mig. Under dom 5 minutrarna hade han ringt en sportazffär och frågat om dom hade det jag ville ha och det hade dom så vi satt oss i bilen och åkte den 40 minuters bilfärd som det är till Kingston och köpte gallret och åkte hem. Måste säga att jag är imponerad om hur gästvänliga de flesta Kanadensarna är, riktigt trevligt folk. Sen när jag kom hem igen var de bara att gå in och hämta träningsgrejerna och så bar de av till träning. Vi hade nån ny tränare med på isen som tydligen ska hjälpa till lite ibland, nått gammalt nhl proffs tydligen, uppfattade dock aldrig hans namn. Efter träningen bar det av till Tims ( Tim Hortons). Var många som ville med idag, så vi trängde in oss 7 stycken i brads pickup och for iväg. När vi kom fram till Tims så visade sig dock att vi inte hade turen med oss för när vi alla gick ur bilen så kom de en polisbil runt hörnet och såg hur 7 ungdommar steg ur en bil, så Brad fick sig en pratstund med polisen men på nått sätt lyckades han prata sig ur situtionen och fick inga böter eller nått.

Allt för nu ha de // kannan

3 dagar kvar

3 dagar kvar till seriepremiären nu här i Kanada, och de intressant match i premiären då vi möter Tamworth Cyclones som då är laget som Dan och Longen spelar i. Vi har hemmamatch i premiären de är skönt ska bli kul att spela, sägs att våra fans är galna på läktarna och att det tydligen ska vara riktigt bra stämning i vår lilla ishall här i Deseronto, Sen dagen efter bär de av till tamworth och match i deras arena, kan bli en riktigt bra helg om vi skulle vinna båda dom matcherna.
Ja igår hade vi 2 pass, först fys, var inte lika hårt som tidigare gånger utan vi joggade först några kilometer och sen sprang lite backe och lite annat, ganska lugn träning. Sedan var det ispass efter i 90 minuter, nu har vi börjat köra lite spelövningar och sådant nu när vi börjar närma oss seriepremiären. Efter träningen skedde det en lite olycka i omklädningsrummet då en i laget skulle ställa upp skridskorna på sin hylla men råkade tappa ena skridskon på tån åt killen bredvid och det blev ett djupt jack i hans tå, han fick åka och sy nått stygn tror jag. Men han kan dock spela på fredag och det är bra då vi inte har så mycket backar i laget för tillfället.
Var till Belleville idag som är en större stad som ligger 30 min bort, jag, Brad, todd, corey och josh tog en sväng dit och käkade lite och gick en vända i ''the mall'' och kikade lite, träffade på en lagkompis där också i form av cody. Nu är jag tillbaka hemma och slöar lite innan träningen ikväll.

ha de bra // kannan


Över en vecka

Ja nu sitter jag här igen och försöker få ihop några rader om senaste dagarna. Har varit i Kanada drygt en vecka nu och har inte gjort så mycket mer än att ha tränat, eller jo det vart lite fest också i lördags och de var en trevlig tillställning ganska lugnt ( så de hade inte varit nå för dig max ;) )
Igår gjorde jag inte mycket, satt viddatorn och såg på tv. På kvällen så kom alla grannarna hem till familjen Sizer (som jag bor hos) och satt och skojade halva natten trevligt att träffa lite nytt folk, tydligen kommer alla granner hem till oss varje kväll på helgerna och sitter där och pratar och har sig.
Idag händer de inte mycket till en början då det är någon slags röd dag så är alla hemma och inte gör någonting, jag har dock fys kl 18 och is kl 20 så jag får slita idag också,
Ja finns inget mer att säga för tillfället, kommer mer vid ett senare tillfälle.

här kommer en bild med några i laget från i lördags.

311661-7

Ja här ser ni några i laget, från vänster har vi, jag,Cody roy, Brad Clark, Corey Watkins, Kole Abbot, och bakom står Cody Maracle

Lagfest

Hej på er alla, har precis ätit lunch efter att ha varit på träning, hade ett 2 timmars ispass, första 45 minuterna utan puckar, de var riktigt jobbigt bara massa skridkoåkning. Under den andra delen av träningen så blev det lite mer match liknande övningar vilket vi inte haft än så länge, blev lite 2-1 och 3-1 och sånt. Det vart inget fyspass idag och de var tur för de hade inte många orkat med efter all den där skridskoåkningen. Så nu har vi bara ett till ispass kvar idag mellan 4-6.  Hoppas på att de blir lite mer likt andra halvan av träningen vi hade i morse blir lite roligare då. Var även en ny målvakt med på träningen idag men de var inte mycket att hänga i julgranen som min far brukar säga.
Imorgon är vi träningslediga och det var inte många sena med att uppfatta och började ivrigt diskutera var vi skulle ha lagfest, så nu till kvällen blir de lite fest hos en i laget, och den som är mest taggad för festen är våran matrialare, som vart gladast av alla när de snackades om fest. hehe
Hmm finns inte så mycket mer att säga.


ha de // kannan

RSS 2.0