Ett Max Qwarntström hattrick

Har spelat 2 matcher i helgen, först hemma mot Elliot lake bobcats, där blev det seger i sudden med 6-5. Jag spelade, lyckades rädda ett par puckar. Fick också beröm efter matchen, matt använde de klassiska orden " this cocksucker saved your asses lots of times tonight".  Alltid lika kul att höra dom orden. Max då? Jo han gick in och gjorde succé, han gjorde nämligen vad han kallar ett Max Qwarntröm hattrick. Och hur gör man då ett sådant? Jo man tar en utvisning, gör två mål och bryter näsbenet. Så nu sitter han inne på ett hyffsat blåöga samt ett brutet näsben efter att han fått en tackling och slagit i ansiktet där plexiglaset slutar och de är en kant. När han kom in i båset så kunde man tydligen inte se genom hans visir för de var helt rött av blod sa vår matrialare Wags. 
Så här söt är maxen för tillfället.

Så här ser han ut nu två dagar efter smällen.


igår spelades det också match som sagt var, vi mötte King Wild, de slutade med förlust med 6-3. Den matchen fick jag spendera på bänken vilket inte är någon höjdare men vad ska man göra. Matt var inte allt för nöjd med den matchen från vår sida så målburar och puckar är nog inget man ska förvänta sig när man glider ut på isen på morgondagens träning.

Idag blir de nog att glida ner på byn och hyra en film och spendera kvällen i soffan. Får se vad för klassiker vi hittar där nere, för några nyare filmler är inte att räkna med att man ska hitta där. Appropå film så var vi faktiskt på bio i torsdags, jag, max, josh och joshs flickvän var och såg righteous kill, bra film.

Går också lite rykten om nya spelare på ingång, Bla annat så sa wags att dom kanske ska signa en till kille från Sverige, får se vad som händer med det. Sedan så hörde jag idag att Bobas som spelade här ifjol men som iår spelar i ett lag i Quebec, iallafall frams till nu för han packade sina väskor och for hem idag. Whitey i vårt lag hade pratat med honom i morse och Bo sa att han ville tillbaka så nu är de väl bara upp till Matt om han vill ha tillbaks honom.

Nej nu är jag hemskt sugen på att fara till timmies, ska se om vi får tag i chief eller någon annan i laget som har bil. hörs hej.

Inside the GMHL

Nu är ligans egna tv program igång, det heter precis som de står i rubriken , inside the GMHL, kommer att sändas en gång i veckan under hela säsongen. Här är länken till det första avsnittet .

mms://video.rogerstelevision.com/video/23/GMHL%2001.wmv

Om det inte funkar så följ dessa instruktioner så hittar ni nog det via rogers hemsida.

1.  Click on the Rogers logo at the top of the page.
2.  On the Rogers site, go to 'Simcoe County' on the drop down menu.
3.  Go to shows, and from the links that appear, click on Show Listings.
4.  Click on the G-M listings on the alphabetical menu.
5.  Click on the GMHL logo.
6.  Click on the link to the episode you choose to watch.

Tennis och romantik

Igår var jag och min vapendragare Max i Napanee och kollade på inget mindre än en landhockey match, alltså när alla springer runt på en fotbollsplan men små klubbor, alla är rightare och målvakterna har världens största skor på sig. Inget vidare roligt att kolla på så vi for in i stan i stället och bestämde oss för att köpa varsit tennisrack. Kl 11 idag så var matchen igång, efter lite lätt uppvärmning så spelade jag ut Max totalt och tog hem första set enkelt med 6-2. Jag hade hoppats på åtminstyone ett till set men Max ville annat så de blev bara ett set, och således seger för mig. Max har nog redan sagt de flesta bortförklaringar till min seger, bla, att hans rack var dåligt, trots att vi har likadant, de var sprickor på hans sida av banan, men vi bytte sida hela tiden.

Resten av dagen då, jo vi har träning kl 16, sen kl 18 så är de jobb för min del, vad Max ska göra har jag ingen aning om.

Förövrigt så måste jag säga att Max får utnämningen, Månadens romantiker. Anledning får ni fårga honom om, för jag får tydligen inte ta upp de här på bloggen.


Romantikern


no nets no pucks

Nog hade jag rätt, kom ut på isen idag och märkte att det inte fanns varkan puckar eller målburar på isen. En timme senare så snubbla jag in i omklädningsrummet igen helt förstörd av all skridskoåkning. Vi fick inte ens en vattenpaus idag, det var bara en timmer ren skridkoåkning, och ups and downs.

Nu blir de sängen och sova, grymt skönt, heppåre

College showcase

I helgen så var vi i Toronto och spelade en match. Vi mötte Tamworth igen och vann igen, dock inte någon övertygande seger, vi vann med 4-3 i sudden. Anledningen att vi spelade matchen i Toronto var att det var ett så kallat, college showcase. Detta är nått som vår liga har kommit på, detgår ut på att alla lag i ligan ska spela en match var under samma dag i Thornhill som är ett ställe  i Toronto där Toronto Canada Moose spelar. Och under denna dag så skulle de finns en hel del scouter som skulle se alla matcher. Tror dock inte det var lika mycket scouter som de sas att det skulle vara.  För att alla skulle få chansen att visa upp sig så delade vi tre målvakter på matchen, jag spelade första perioden, andrew andra och mess tredje, när jag gick av så stod det 0-0, och under mina 20 min så hade jag fått 9 skott på mig. Efter andra perioden så ledde vi med 2-1, och efter tredje perioden så stod det 3-3, och efter ca 2 min in i sudden så avgjorde vi. Matchens prestation stod Max Qw för när han efter någon minut in i andra perioden delade ut årets open ice tackling, den andra killen spelade inge mer i den matchen.
Med tanke på lördagens match så skulle jag gissa att de inte blir någon rolig träning idag, mitt tips ligger på 45min till en timmes skridskoåkning. Detta beror på att vi spelade så dåligt, samtidigt som Matt oftast är på mindra bra humör på måndagar.

Allt för nu.

Max med i fighten? Tvek

Vad händer i Deseronto under första halvan av veckan, inte särskillt mycket, om vi inte är på gymmet eller på ishallen så spenderas dagarna oftast i vårt rum. Förra året så satt ajg vid datorn varje sekund som jag hade tråkigt men det går inte iår pga Max. Av den tiden som vi är hemma så spenderar han ca 85% av den framför burken. Om han inte är vid datorn så går hans telefon varm, har nog aldrig sett någon skriva så mycket sms som den killen gör, eller en finns de,  Dan när vi lirade i Älvdalen skrev lite mer sms än vad max gör nu. För er som undrade hur ofta dan skrev så kan jag säga att den telefonen följde med ut på träningar, under periodpauser, under matchgenomgångar, killen skrev till och med sms hela vägen från Älvdalen till Mora när han låg på en bår i en bil med brutan fot. Är nog dom två som slåss om världsrekordet i sms skrivande.

När vi ändå är inne lite på Max, måste säga att de är en skön människa de alltså, igår kväll, ska nog säga natt, så satt han på youtube och kollade på en fight som var mellan Mora och Djurgården i FM Mattsson cup för några år sedan. Max hade nämligen påstått för en kille i laget att han var med i fighten. Så när jag sa till Max att du faktiskt inte är med i den så kollade han på fighten på youtube ca 8-10 ggr sen helt plötsligt skrek han rakt ut : NUMMER 13, DÄR ÄR JAG!!!! han hade alltså hittat sig själv i videon, för er som vill se så är länken här, http://www.youtube.com/watch?v=jLWZwknc6qU för er som undrar vem max är så är de killen som man ser huvudet och lite av ryggen på under ca 3 sekunders tid ca 40 sekunder in i klippet, nr 13 har han. När han väl sett att han faktiskt var med i filmen så satt han och snackade med sig själv under någon minut och tilltalade sig själv hur bra han är eftersom han gick in och tog en fight för laget. Snacket gick ungefär såhär: " Vad bra jag gör de", " kolla jag bara går in och tar en fight för laget", sedan avslutade han med att säga, Kansell din pajas jag sa ju att jag var med i fighten.  NI förstår ju vad jag menar när ni ser hur stor inverkan han har i fighten.
Veckans floskel går också den till Max. Sandi var inne i vårt rum och såg en tjugokronors sedel som låg vid datorn, hon frågade hur mycket den var värd i canadensiska dollar, jag svarade att den var värd ca tre dollar, men max var snabb att tillrättavisa mig och säga att den faktiskt var värd mer än tre dollar, den var faktiskt värd ca 2,5 dollar.

Ikväll blev de också en vända till Kingston för att köpa klubbor, fans dock inget vettigt hos vår sponsor men jag och Mess fick skicka efter 6 klubbor och dela på, valet föll på RBK klubbor, mest pga av att de fanns i färgen vit ornge och svart, vilket passar bra till våra färger, och de är ju viktigt att de ser bra ut på isen, för att citera Dan, " If cant play good, look good". Max därimot hittade något som föll honom i smaken, två stycken TPS klubbor, inte av värsta sorten men duger helt klart till honom kom han fram till. Priset slutade på 118 dollar, säger som TP,de e graaatis.

Nu är de dags för att krypa ner i sängen och sova ca 10 sköna timmar. På återseende hej.

Mohawk fair

Ännu en vecka har passerat här i lilla Deseronto, så tänkte nu ta lite uppdatering på vad som händer i stan. Egentligen händer de inte myucket alls, har väl tränat hela veckan, blev en del skridskoåkning men också en del spelövningar och lite annat som jag anser vara mycket roligare än skridskoåkning, tror max håller med mig på den punkten. Har även blivit någon vända till gymmet. Under veckan blev de inte så mycket mer, jag jobbade måndag och onsdag kväll. 

Igår kväll¨så var vi på Mohawk Fair, vilket är en tillställning som indianerna styr upp ute på reservatet. Skulle vilja likna de lite med Mora festivalen ungefär, de finns en massa karauseller, och öltält och såndant. Men det alla kom dit för att göra i första hand, eller andra hand, för att dricka alkohol är nog första prioritet, de är att kolla på, demolision derby. Detta är då när man har åtta bilar ute på ett fält och ska genom att krocka med varandra försöka förstöra andras bilar och dennes bil som fortfarande funkar sist vinner. Man skulle kunna säga att det är en brutalare variant av radiobilar. Tyvärr igår så hade de regnat hela dagen så de var bara massa lera ute på banan så de blev inga riktigt hårda smällar för dom kunde inte få upp så hög fart. Men de var lite kul att se iallafall, sägs att det är ett till demolision derby på ett annat ställe ute på reservatet ikväll men de blir nog inge sånt för mig, blir för dyrt, blir nog en vända till tamworth och kika när dom spelar mot Bradford, ska blir kul att se om Bradford är lika bra iår,  dom har tappat många bra spelare.

Finns nog inte så mycket mer att skriva om egentligen så de får räcka för nu, hej så länge....


Vinst vinst rookiefest

Ja helgens matcher slutade båda i segrar, första matchen vann vi med 4-1, andra med 11-1. Båda matcherna spelade vi mot Tamworth cyclones. Jag spelade den första matchen, gick hyffsat. Serverade en fin smörpassning till Max men han kom inte riktigt till något avslut för han var för trött säger han. Max hade en hyffsad helg, han gjorde ett ass i första matchen och två mål och två ass i andra matchen. Han gjorde också succé på spelarpresentationen och gled ut på isen utan klubba och såg allmänt förvirrad ut, man skulle åka och ställa sig på blålinjen, hanm glider direkt till vårt avbytarbås och letar efter sin klubba, ja ni som känner max kan säkert se de framför er hur de såg ut.

Efter matchen så var de snabba ryck, för de vankades ju rookiefest. Var en riktigt trevlig fest, alla som inte är nya i laget väljer ut en rookie, en ny spelare i laget, och sen får den killen lov att göra de mesta som dennes "veteran" säger. Jag hade förstås Max som min rookie, måste säga att  jag var väldigts näll mot honom, han fick servera mig öl hela kvällen och även göra ett par vändor på " the fonnal", vet ej om de är så de stavas men skit samma. De är då ett redksap som används för att folk ska bli väldigt fulla snabbt. De är en tratt och sen ett plast rör som man dricker ur, som mest så symmer den som vi hade ca 1 liter öl och de går inte att sluta dricka förrens allt är slut. Men de blev bara en öl åt gången för annars var dom rädda att ölen skulle ta slut för snabbt. Maxipad, som också är ett av Max smeknamn här, som förövrigt är ett tampong märke, fick också lov att bjuda på sin sångröst under kvällen. Annars var de inte så mycket mer han fick lov att göra.
Eftersom matchen började 20,30 så blev de en ganska sen fest, vi började ca 1 på natten och sen vid 8 tiden i morse så kom vi hem igen. Jag hann precis somna när Max ropar på mig och säger att jag måste visa vår nya engelsman var han bor någonstans, för han kom till deseronto igårkväll så han hade inte en aning hur man hittade hem. Då var de bara att klä på sig igen och kila ut och visa han vägen hem och sen hem och sova.
Ganska sliten så vaknade jag vid 13-tiden i morse och gled upp och käklade lite mat och tog en pratstund med Keith. Keith och Sandi vill alltid veta alla detaljer om vad som försegår på fester mm, så nästan varje dag så blir de att man sitter vid matbordet och berättar diverse historier om vad som händer i våra liv.

Nu är klockan kvart i fyra så jag funderar starkt på att göra ett försök att få upp Max ur sängen då han fortfarande ligger som en död säl i sin säng och grämer sig över sin bakfylla. Ska se om vi får tag i någon i laget så vi kanske kan dra in till Napanee en sväng och klämma en french vanilla eller något. French vanilla är förövrigt världens godaste cappucino liknande dryck.

Nej tror de får räcka med skrivande för idag.

Här kommer en kanonbild också.

All cred till Backman som genom för denna underbara bild.

All cred till Backman för denna underbara bild.

C ya // the swedehearts


Home opener...

Deseronto Storm - Tamworth Cyclones

Puck drops 19,30


I väntan på indianen

Sitter här och väntar på att Darren "chief" Anderson ska komma och hämta oss så vi kan åka in till Napanee och skaffa medlemskap på gymmet där, så medans vi väntar så tänkte jag skriva några rader.

I helgen hände de en hel del skoj. På fredagen så jobbade jag för första gången, efter jobbet så gick jag hemmåt och på vägen hem ligger Baren, git r dun, och när jag paserade den så kom Cody Nugent, max och några tjejer som skulle dit så jag följde med in. Nugent bjöd på lite öl och så men jag och Max tog de lugnt, men de var andra som inte gjorde de på de stället, tror de var tre slagsmål där inne under som 2-3 timmarna som vi var där. De var även ett country band som spelade lite låter, var en trevlig kväll.
 
På lördagen så jobbade jag igen, efter jobbet så var jag chaffis åt några i laget, först bar de ut på indianreservatet till nån förfest hos en kille vid namn Tygeen, trevlig kille. Efter det så blev de krogen i Belleville. Var ingen höjdare eftersom man var nykter, så jag och max satt mest och chillade vid ett bord. Farmåt slutet av kvällen så kom helt plötsligt Sgros flickvän springande upp till oss och sa att Sgro hade brutit näsbenet, och sen spöat skiten ur killen som slog honom och sedan blivit utkastad. Så vi gick ut och skulle se hur han såg ut, han hade blod överallt och skjortan var trasig och näsan var sne. Så då blev de att skjutsa hem honom, och vi passade på att få med oss chief så vi kunde fara hem till Dez igen.
På söndagen så följhde vi med familjen till en stuga där deras vänner var och grillade och så, som jag berättade om att vi skulle. Båtfärd dit blev de också, de var bra drag i den båten måste jag säga. Vi åkte även ring, jag och max åkte samtidigt och han ramlade ur två gånger medans jag bara ramlade ur en gång så jag vann måste jag säga. Max vurpade så illa att ringen gick sönder.  Senare på kvällen så följde vi med Några i laget in till Belleville och gick på en krog vid namn Little Texas, är typ en country inspirerad bar. Var mycket folk där och var ganska skoj.
Igår var de en röd dag här så alla var lediga, eller nästan alla iallafall, jag jobbade några timmar på the tid. Efter jobbet så for jag, Max, Chief, och Mess in till Belleville, på vägen plockade vi upp Sgro och hans flickvän Pam, hans ansikte såg inte så illa ut, ett litet blåöga och ett jack uppe på näsan hade han. Vi åkte till ett ställe som heter, Slapshot, där vi käkade lite kyckling vingar eller vad man säger. Inte särskillt oväntat så beställde Sgro in öl, medans vi andra tog en cola till våra vingar. Efter detta så for vi hem till dez igen.

Nu är det ca en timme sedan chief sa att han skulle hämta oss så de blir nog inge napanee idag, får ta de imorgon istället verkar de som. Får bli lite lunch och en promenad och kika läget i des istället, blir nog den gamla vanliga vändan ner till ishallen och kika vad som händer där.

Snackade med våran Ass GM, härom dagen och han sa att han håller på att försöka få ett avtal med ett college i Belleville som har en kurs som heter , Sports broadcasting, och föröker få att de ska filma våra matcher och sända dem över internet, så om de blir av så ska jag hitta websidan som de sänds på så kan ni som är intresserade av att sitta uppe halva nätterna och kika på lite hockey från Deseronto få göra de. Kan bli en del intressanta drabbningar, det ryktas även om att de kan bli ändring i reglerna som gäller för fighting, vilket gör att man kanske bara får 5 min för en fight istället för avstägning på minst en match. Så då kan de bli en del fighter också i varje match. Får hoppas att de blir så.

Nu får de räcka med blogg för idag, ska käka lunch och sen dra ut en vända som jag sa, sen är de träning kl 17 ikväll.



over and out from Dez.

RSS 2.0