Grattis Maxxen och Löken

Ja idag fyller då Max "olja i spolarvätskan" Qwarnström och Leo "löken" Qwarnström år. De är nu hela 21 år gamla, så nu löken får du äntligen göra ditt krogbesök i USA, kul för dig.

Så återigen Grattis bröderna Q

Bench brawl

Idag var det för ett tag kanadensisk juniorhockey när den är som bäst.  I matchen mot Tamworth så spårade de ur lite, när Nugent i vårt lag för en liten slashing efter en avblåsning så valde han att droppa handskarna och spöa skiten ur killen. Killen som fick spö av nugent åkte av isen med ett väldigt blodigt ansikte. I samma veva som de det slagsmålet så startade två till och när en kille frånTamworth bänk hoppar ut på isen och ger sig på en av våra killar som är i en fight med en annan så hör man bara en sak från Matt, GO GO.. ca tre sekunder senare så är vår bänk nästan tom.  Ca 10 minuter och 7-8 matchstraff senare så är spelet igång igen. Något sånt där händer inte allt för ofta i Sverige de kan jag ju säga.
Matchen slutade återigen med seger för oss, slutresultatet 10-1.
Imorgon är de som sagt vad match mot Nippissing. Ny uppdatering kommer imorrn om den matchens resultat.


less blir man...

Imorgon är de match mot Tamworth Cyclones ännu en gång, sammanlagt den 17 på mina två säsonger här borta, än så länge så har vi vunnit alla de 16 tidigare mötena.
Idag på träningen så var Clarky tillbaka på isen, känns skönt att ha honom tillbaka då han är en riktigt bra spelare, jag tror också att de är bra för honom att komma igång med det igen. Imorgon ska de också hållas en liten cermoni för Rick som sagt, men idag efter träningen så pratade norm med Clarky vet jag och frågade honom om det var okej för honom och hans mor att den hölls då innan han skulle spela match, för jag tror inte att de är lätt att stå där på isen och höra allt, och sedan under den tysta minuten. Jag tror att Clarky sa att de var okej, men är inte säker.

På lördag så spelar vi mot Nipissing Aluettes hemma, de blir de första mötet med dem denna säsongen. De är bra denna säsongen så de kommer nog bli en bra match.
Sedan på söndag så spelar vi borta mot Bradford Rattlers, blir så less att dom lägger in en match den dagen, de är trots allt då super bowl spelas och de är en stor grej på denna sidan pölen. De är ingen match som blivit inställd utan de bara helt plötsligt bestämde sig för att ändra datum, troligtvis någon dum anledning. Men jaja, matchen är ju trots allt kl 2,30pm och super bowl sparkas igång 7,30pm tror jag så vi skulle iallafall hinna se halva matchen, trodde vi, för nu har de ändrat så matchen spelas kl 7,30 pm också så nu missar vi defenitift hela super bowl. De blir man less på. Tror de är lite svårt för många hemma att inse hur stort super bowl är här borta, den är ju så klart störst i USA, men även här Kanada är de stort, då man ser varenda bar i Belleville annonserar om sina Super Bowl partyn som ordnas, mm. Massa reklam på TV som säger att du måste ha ditta och detta till superbowl söndagen, så de är som sagt väldigt stort..
jaja, men de är ju inte helt fel att spela match heller, haha. De kommer bli en rolig match att spela iallafall, de enda tråkiga är att bradfor får väldigt lite publik, och med tanke på att de är super bowl så¨kommer de troligtvis inte ens vara närmast sörjande på matchen på söndag.

Nu ska jag ta och hoppa i säng ha de hej

// Jaaaans Keeeeenseell ( som jag heter i diverse arenor runt om i denna ligan)

Vila i frid Rick Clark

De är stor sorg här i Deseronto just nu, i fredags förmiddag strax innan vi skulle åka på bortamatch så fick vi reda på att vår lagkapten, Brad Clarks, pappa precis hade avlidit efter en plötslig hjärtattack. Hela familjen Clark var mycket involverade i laget ifjol så alla som spelade här ifjol kände honom väl, så de var många som tog det väldigt hårt. Matchen som vi skulle spela valde vår coach Matt att flytta fram, så den kommer spelas vid ett senare tillfälle.
Clarky har haft en jobbig tid nu på slutet då hans morfar avled även han plötsligt för en månad sedan och nu även hans far.
I lördags så spelade vi match, när vi kom ner till ishallen hade vi fått klistermärken till hjälmarna som de stod RC på som vi alla bar för att hedra Rick. Innan matchen så hade vi vår egen tyst minut i omklädningsrummet och när vi kom ut på isen innan matchen i Brock så hade de även en tyst minut för Rick där också. Matchen vann vi med 7-2.
På fredag spelas första hemmamatchen sedan tragedin och de kommer då också hedra Rick innan matchen.

Imorgon så kommer de ha en minnesstund för Rick här i Deseronto, skulle tro att vår träning ställs in så vi alla kan gå dit.

Rest In Peace Rick Clark


The naked skater

Ja här är då vinnaren i kategorin årets kortfilm 2009, även fast de bara är januari så tror jag ingen kan få till en skönare film än denna, jag presenterar The naked skater..... http://ca.youtube.com/watch?v=rG9FIRiBi-w
Anledningen till detta är att max var en av de två personerna som orsakde vår curfew som jag skrev om för ca en vecka sedan, inlägget, dum dummare. Och efter kangarucourt som då är lagets egna lilla rättegång i omklädningsrummet, och detta fastslogs som ett lämpligt straff för honom. La upp denna filmen på facebook tidigare idag och det har blivit många kommentarer på den redan, en väldigt populär film. Kan också säga att upplösningen är bättre om ni kollar på filmen på facebook om ni har det.

Vad har då hänt i deseronto mer än attmax glider runt på röven naken? så gott som ingenting, vi var till belleville i tisdags  fick lov att fara in till stan och köpa ett par nya skor då mina andra gick sönder, så roligt har vihaft de.
Imorgon vankeas det  match mot Innisfil Lakers igen, blir en svårare match denna gången då de är väldigt stark på hemmaplan, för de är en gansa stor rink för att vara här borta samt att dom har de där välig stora offensiva zonerna sm dom har i NHL vilket gör att de blir lättare och spela powerplay och Lakers har ett riktigt bra powerplay måste jag säga. å vi får helt enkelt hålla oss borta från utvisningsbåset så mycket de bara går. Men måste säga att det inte brukar vara något vi är br på, många i laget tar ofta onödiga utvisningar.

Hade tänkt lägga upp ett par bilder från några matcher jag spelat men datorn ville annat så dom kommer vid ett senare tillfälle..

Allt för nu ha de....

// Jani Pisani

Scoutad

Match igår mot serieledande Innisfil Lakers, det slutade med seger 5-1. Jag spelade och gjorde en bra match, räddade 46 av 47 skott. Efter matchen så pratade jag med en scout från ett college i USA som sa att dom var intresserade av mig inför nästa säsong vilket är skoj. Vore riktigt kul att prova på college hockeyn i USA. Ska vara riktigt bra hockey samtidigt som man får en bra utbildning.

I tisdags var jag som sagt vad på All Star matchen, var en kul grej. De började med skills competition där Dan vann hårdast skott, hans hårdaste mättes til 93 m/h, vilket är ungefär 150 km/h. Sedan var de match, jag spelade första perioden för södra laget, släppte in 2 mål men gjorde en okej match. Efter Matchen så for vi hem till Josh och spenderade natten där och på morgonen så åkte vi hem till Des igen. Dan blev kvar uppe i muskoka för han blev tradad dit precis innan trading deadline som var den 10 januari. Han gjorde fyra poäng under helgen så de var nog en hyffsad start i den nya klubben.

Nej nu ska jag hitta på nå denna dagen också, tror de blir hem till Nugent en vända som alla andra söndagar.
Ha de.

Dum, Dummare

Ska snart sova men tänkte först skriva några rader här. Imorgon bär de av till All star matchen som spelas i Gravenhurst, de blir jag, Morris och Josh som åker, Todd valde att tacka nej så Josh fick hoppa in och åka istället för honom.

Det har inte hänt så mycket sedan senaste inlägget utan allt flyter på som vanligt. Igår spelade vi match mot Tamworth, vi vann med 6-3 tillslut, vi spelad einge bra alls och jag gjorde ingen kanonmatch heller. När de var 2 minuter kvar av matchen och vi ledde med 5-3 så plockade dom målvakten när de fick ett powerplay och jag var hemskt sugen på att försöka göra mål, men fick aldrig något läge, en gång så tog dom ett bakskott som jag plockade och försökte hitta ett läge att släppa ner pucken och försöka men de gick inte var alldeless för mycket spelare runt omkring mig. Istället blev de Todd som satte den i öppen kasse med dryga halvminuten kvar av matchen.  Efter matchen så for jag och Maxxen till donken och klämde i oss lite skitmat.

Vi fick en ny spelare idag med ett riktigt skönt namn, Clayton Happyjack. Sen sägs de att han alltid är glad och flinar konstant så namnet passar ju ganska bra också. Han är också indian så nu har vi en hel hög av dem i laget, närmare bestämt så tror jag de är fyra spelare samt vår headcoach. En av dem slutade för någon månad sedan som jag nämde tidigare.

Ska också säga att jag fick bevittna världens dummaste sport när vi var i Tamworth, den heter inget mindre än, Broomball, vilket översatt till svenska blir , Kvastboll. Detta är tydligen en jättepopulär sport i provinserna Manitoba och Quebec här i Kanada. Denna sport utövas då på is, man har skor på sig och springer runt på isen med en kvastliknande klubba och har en boll som liknar en handboll samt målburar som storleksmässigt är mitt imellan en hockeybur och ett Bandymål( menar alltså utebandy). Målvakten har samma utrustning som spelarna förutom att han har en baseboll handska som plock, varför vet jag inte för de såg inte ut som de gick att plocka bollen för den var för stor. Kan säga att de måste vara den sporten som man kan utöva utan att ha minsta kondition alls, för dom som spelade stod still ca 92% av tiden och då ska de tilläggas att de också hade avbytare så de kan inte ha varit jobbigt alls. Försökte fundera på vad dom tänkte på när dom kom på sporten men kunde inte komma på tanken bakom de, för trots allt så springer de runt på is, och snubblar och far hela tiden och vevar efter en boll med en kvast, nej de var ingen super ide, och då klagar de på att vi spelar innebandy i Sverige och tycker de är en dum ide fast dom har en sport som är nästan likadan  fast lite brunkigare, Ballhockey. De är nästan samma sak som innebandy men dom har hockeyklubbor istället för innebandyklubbor.


Här ser ni en bild på några som lirar broomboll.

Jaja nog om kvastboll nu.
Ska också förklara dagens rubrik, den har jag på grund av att två nötter i vårat lag var ute på lite skoj i fredags kväll och sedan missade lördagens morgonträning som var lagd kl 08,00. Detta tillsammans med att vi spelade dåligt i söndagens match resulterade i en timmes skridskoåkning under dagens träning. Och på grund av dum, dummare så fick vi även tillbaka vår curfew som vi lyckats bli av med för vi skötte oss under en viss tid. Men d evar inte nog där dom passade även på att göra så att vi numera har curfew kl 21,00 vilket är helt värdelöst. Vill bara säga tack tack till våra lagkamrater dum, dummare.

Allt för nu på återseende.


God jul, gott nytt år mm i efterskott

Det är nu 2 veckor och 5 dagar sedan jag senaste skrev några rader i bloggen och de beror på diverse saker. Jag har varit hemma i Mora i nästan en vecka. Jag har varit på resande fot i ca 2 dygn sammanlagt, det var matcher hela helgen som var, det har firats nyår och jag har varit för lat. Men nu är de iallafall dags att skriva.

Kan ju börja med att säga God jul och Gott nytt år till alla i efterskott.

Det har hänt en hel del på denna tid sedan jag senaste skrev. Jag har som sagt varit hemma i Sverige på besök under några dagars tid. Den 22:a på morgonen kl 10 så kom Norm och hämtade mig och skjutsade mig till flygplatsen. Kl 12 på förmiddagen den 23e så landade jag i Sverige igen och hoppade på ett arlandaexpress tåg in till Stockholm där syrran mötte upp mig med lite god mat från donken med sig vilket var bra för jag var väldigt hungrig. Sen hoppade vi på tunnelbanan och Emma hoppade av vid sitt jobb medans jag for vidare och hoppade av nånstans där jonas hämtade mig så for vi hem till dem och väntade där tills syrran slutade jobbet och sen bar de va hem till mora. Runt kl 22 så var vi hemma. Väl hemma väntade lite god SVENSK mat, bestående av Janssons frestelse och julskinka och lite annat smått och gott.

Sen firades de Jul dagen efter hos farmor och farfar och sedan hos mormor. Fick lite fina julklappar bla en riktig kungmössa av moster marina som hon stickat. Hade tänkt ta en bild på den men min mobil med kamera har inget batteri kvar just nu så får lägga upp den bilden senare.

Den 25 så var de först hockeymatch som gällde, med bröderna W, Thomsson, och massa mer folk. Senare så bar de av till Tuvan och Bitte som fixade till frisyren på mig efter att jag låtit max göra ett försök att klippa mig här i Des, måste dock säga att han inte gjorde ett allt för dåligt jobb. Sen hem och så kom Johan och vi for senare hem till Nodde och hälsade på han och drack lite öl och hade de trevligt. Sedan bar de av ner på Wasa och en trevlig kväll där. Dagen efter körde jag och Mamma johan till tågstationen för han skulle åka tillbaks till Gotland. Sen var de fika på stan med DJ som gällde. Fick också senare lov att ta en pizza med Longen.

Sen hände inte så mycket mer under min tid hemma. Träffade några gamla lirare som Frödeberg och Arre mm. Blev också att kika på Mora mot Sundsvall på lördagen och sen ett besök på Wasa på kvällen. Sen natten till måndag så åkte jag mamma pappa och emma till Arlanda och så var de slut på hemvisiten för den gången.

På vägen tillbaks till Toronto så var jag väldigt hungrig när jag klivit av planet i Munchen där jag mellanlandade och letade febrilt efter ett ställe där man kunde köpa en macka eller något liknande att äta, men de enda som fanns på den delan av flygplatsen jag var, var en resturang som var alldeless för dyr för mig och sen klädbutiker med märkeskläder som burburry, calvin klein, etc samt små butiker som sålde godis läsk tidningar souvunirer samt jägermeister, men ingen form av mat som alla andra flygplatser har. Så de fick bli att köpa en läsk och lite godis att tugga på tills jag fick mat på planet några timmar senare. 'När jag väl landat i Toronto igen så fick jag sitta på flygplatsen och vänta i 8 timmar på att max skulle komma med sitt flyg och då kom Norm och hämtade oss.

Sen skulle de firas nyår, först så for jag och GG till gymmet och sedan köpte vi öl och for hem och startade upp festen, Max och Chief var redan i full gång med öldrickandet när vi kom och efter ett tag så kom vi på att de skulle vara gott med lite shots så vi knallade ner på systemet igen och investerade en flaska Jägermeister. Någon timme senare så  försökte vi hitta någon trevlig fest att åka till och vi hittade en, en kille i laget ringde och frågade om vi också var välkomna dit han skulle och det fick, sa han iallafall. När vi väl satt i taxin på väg till Belleville så ringde vi och bad om addressen till hon som hade festen men då visade de sig att vi inte alls var välkomna till henne så då hade vi lite problem, för vi hade nämligan skuffen full med öl och inte hade en aning om vart vi kunde åka. Tillslut så bestämde vi oss för att de fick bli MJs denna kvällen. Så taxin släppte av oss på en parkering bortanför Mjs och vi hhittade en fin gömma för våra öl och sen gick vi in. Då var klockan endast strax efter 22 men de var nästan fullt där inne redan då. De blev en kanonkväll, GG beställde in massa flaskor champagne och jag och max beställde in lite annat smått och gott. Chief som inte hade ett öre fick vi också bjuda på dricka åt för inte kunde han sitta där utan att dricka tyckte vi. Kvällen slutade med att GG blev utkastat för han blev för full, som han alltid blir ioch för sig. Helt plötsligt kom en tjej fram som vi känner och ger max en smäll, inegn vet ännu varför men hon gjorde de, Max skulle vara lite tuff efter de och sa men slå mig igen då och vände fram kinden, och tjejen dunkade på en rejäl höger på honom så han fick sig ett blåmärke på kinden. Max stod bara där helt chockad av händelsen. Riktigt roligt alltså. Sen fick vi lite problem när de visade sig att absolut ingen taxi körde till Deseronto denna kvällen då alla hade fått order att stanna i stan tydligen så vi visste inte hur vi skulle ta oss hem.  Efter ett tag ute i kylen så åkte en bil örbi som vi bestämde oss för att vinka in och fråga om han ville köra hem oss till Des för en slant och de gick han med på tillslut. Så vid 4 tiden så var vi hemma igen och ölen som vi gömt ute hade vi fått med oss hem så jag max och Chief drack någon öl till och tillslut vid 6 tiden så bestämde vi oss för att de fick vara nog och gick och la oss. Vart en helt okay kväll måste jag säga med tanke på att de ett tag såg ut att bli katastrof av allt ihopa men de löste som sagt sig.

I helgen så spelade vi 3 matcher, Först hemma mot Bradford då vi vann med 5-1 jag spelade inte den matchen. På lördagen så spelade vi mot Richmond hill borta och vann med 7-2 den spelad ejag gjorde hen bra match fick en hel del skott faktiskt. Sen Avslutade vi helgen me datt tyvärr förlora mot Bradford med 5-1.
Det har hänt en del i laguppställningen de senaste dagarna. Fjolårets lagkapten Brad Clark bestämde sig för att lämna laget han spelade för i Quebec och komma tillbaka till Des och spela puck här. Men då vi bara är tillåtna att ha 8 st sistaårs juniorer i laget så fick vi lov att trada bort en och de blev Greg Sgro som fick lämna laget, lite tråkigt då det är en kanonkille men de är väl så livet är i juniorhockeyn här borta. Personligen så hade jag valt någon annan men nu blev de tyvärr honom. I utbyte för honom och rättigheterna till Travis white som lämnade laget frö någon månad sedan så fick vi två spelare från Minden Riverkings, men dom har inte kommit hit än, ryktas att vi redan försöker trada bort dem mot något annat. Sen har vi också tappat Max Qw för 2 veckors tid framöver då han har ett brutet ben i sin högerhand. Vet inte riktigt vad han gjort men de hände innan jul iallafall. Han har väl varit lite för brunkig vid något tillfälle.

Tog precis ett brejk i skrivandet och var in och kikade lite på GMHLs hemsida, som är http://www.gmhl.net/ för er som undrar, och där såg jag att de tagit ut trupperna till årets all star match och jag fick en plats i södra dvisionens lag vilket är skoj att jag får vara med är även iår. Den andra målvakten i södra laget är också en svensk faktiskt han heter Carl Östlund och spela för Bradford Rattlers. Jag trodde dock att de var tre målvakter som skulle tas ut för båda divisionerna men tydligen är de bara två eller så har de missat att skriva upp en. För i vanliga fall brukar man spela en period var.

Ja nu har ni en fått en uppdatering om vad som hänt i mitt liv de senaste veckorna.

tänkte avsluta med att tippsa om en kanonlåt

Thriving Ivory - Angels on the moon
http://www.youtube.com/watch?v=S38-mjy5NtA


Tänkte jag skulle visa några bilder på våra kära vänner som nämns
ganska ofta här i bloggen, ni kan säkert gissa vem som är indian och
vem som är engelsman av dom. För alla vet nog vem jag och max är.
Den som gissar fel får lov att kallas: mindre intelligent än Max. ;)
(Klicka på bilderna så blir de större.)
 
Over and out from Dirty Des

RSS 2.0