Mora

Ja igår vid 15-tiden så var jag hemma i Mora igen, var skönt att vara hemma igen, men saknaar alla där borta också. Och saknar helt klart bubbelpoolen hemma hos David.
Var ner på stan en ävnda idag med Fis och Dan och de är inte så mycket som ändrats, HM har öppnats och apoteket har flyttat ingången de är allt vi såg skillnad på. Var in på onoff en vända för att se om de gick att aktivera våra gamla mobilnummer men de gick inte så de blir till att skaffa nytt. Var ner på ishallen en vända också och där var de cup, årskullen 95 som spelar, såg Mora mot Strängnäs, förlust för Mora men dom hade en grym målvakt måste jag säga.

Ikväll blir de till att sitta klistrad vid TVn när Mora spelar mot Leksand i kvalserien, den matchen måste mora vinna så är de bara.

Nu ska jag käka korvstroganoff, var ett tag sen jag åt de, så vi hörs hej

slödag

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, vaknade kl 13,30, blev ganska sent igår, vi satt i bubbelpoolen från midnatt till 02,30 på morgonen. Så vaknade i morse käkade lite frukot sen slöade vi hela dagen. Jag och dan kollade på två filmer, chuck and larry nånting, och highschool musical 2.) bra filmer. Sen satt jag mest vid datorn resten av dagen och just nu så kikar jag på lite NHL på tv. Ja de är väl allt som hänt här dag. Blev precis avbruten mitt i skrivandet fr att hunden här i huset (Ami) började med sno min persika som jag skulle äta och sedan spilla ut mitt glas med cola över hela bordet så jag fick lov att torka upp de.

Fis bjöd på en fin floskel härom dagen.

Fis: jag har ingen erfarenhet, jag kör enbart på rutin.

Bra tänkt där Fis.

Basket

Har varit någon dag i Guelph nu, vi gör inte så mycket om dagarna, sitter mest bara och slöar. Första Dagen så var vi på OHL match, Guelph Storm mot London nights, i första rundan i slutspelet. Det var en riktigt bra match, guelph vann med 4-1.
På söndagen så var vi på påsk middag hemma hos Davids mormor och morfar. Massvis med mat fanns de där, italienare verkar laga hur mycket mat som helst, de var likadant när jag var hemma hos josh under nyår. På kvällen så kollade vi på Sopranos, longen är helt insatt i de nu, han tjatar hela dagarna om att vi måste kolla på Sopranos. Efter sopranos så gick vi ut och satt i bubbelpoolen som de har på baksidan av huset, kanon skönt, de är någonting jag tycker ni kan investera i mamma och pappa.
Idag så vaknade vi vid 12 tiden iallafall jag och alex, dan vaknade senare för han är uppe hela nätterna. När väl Dan vaknat så gick vi ut och spelade lite basket, var Sverige mot Kanada, Sverige laget som såklart bestod av mig, Alx och Dan vann enkelt mot David, Tony och någon kille vid namn kegan, eller nå liknande. Och nu så sitter Alex och dom och ser på Sopranos såklart. Senare så blir de bubbelpool igen.

Får se vad för skoj vi hittar på imorgon.

Allt för nu hejdå


Expertkommentator

Satt och lyssnade på Moras match mot Rögle i kvalserien på webbradio, eller vad de heter, här om dagen, skönt att Mora vann. Var en välbekant röst som man hörde i radion, de var nämligen Malte Steen som var expertkommentator. Mycket bra jobb Malte. 

Nu sitter jag i Guelph hemma hos David Bartolomucci, världens minsta juniormålvakt, ska vara här tills vi ska flyga hem. 

Hoppas alla som läser detta kan skriva ett inlägg och be Fis raka av sitt fjunskägg som han har för de ser förjävligt ut, ca 3 cm långt fjun har han på hakan. 

Nu ska vi till ´´mall´´ hej 

Snart hemfärd

Ja nu när säsongen är över så är de snart dags att åka hem till Sverige igen. Satt precis och räkade ut hur länge jag varit i Kanada, och de är 7 månader och 2 dagar den dagen jag åker hem. Hyffsat länge måste jag såga, längsta jag varit borta innan är väl runt 1,5-2 veckor.

Ja senaste veckan har de inte hänt så mycket, i tosdags så var jag och alla andra som är 19 på krogen, även Todd och Watty bara är 18 respektiva 17 var också med, tog sig in på nå vis. Var riktigt skoj måste jag säga. Och på fredagen så var de lagfest hemma hos Cody Nugent, också riktigt skoj. Cody är nog den största lagspelare jag sett, han är inte den bästa spelaren, väldigt ofta iår har han varit utnför lagt och fått sitta på läktaren, man han klagar aldrig, andra matcher får han bara 2-3 byten klagar ändå inte, när de blir slagsmål så gick han in och tog fighter istället för våra bästa spelare så de inte skulle bli avstängda och missa matcher. Riktigt bra kille också även om han är lite vild vid sidan av isen. Hoppas verkligenhan får en plats i laget nästa år för han är en spelare som man vill ha i laget även om han kanske inte tillför så mycket på isen. Fanns vissa spelare i laget som klagade så mycket för att dom fick sitta en period någongång, och då var de ett jävla liv. Nugent åkte med upp till Elliot Lake på roadtrip och fick inte byta om en enda match tror jag men han klagade aldrig, de är starkt de tycker jag.

Lördagen och söndagen var lugna gjorde inte så mycket, på söndagsmorgonen så åkte Josh hem till Ajax. Och sedan for fler och fler hem, och nu är det bara jag, Watkins och Todd av kvar av de som kommer utifrån. I måndags och i dag så spelade jag pick up hockey med ett gäng här i des, och idag efter vi spelat så drog vi på united och käkade.

Imorgon ska jag göra någt jag adrig gjort, jag ska nämligen på NHL match, Ottawa - St Louis. Ska blir riktigt rolig att se. Ska också hämta upp mina nya benskydd som jag köpt av en kille som bor Ottawa. Om du undrar Ljung så är de ett par RBK 35+2, lägger in en bild senare.
På lördag så åker ag till Guelph där Fis och Dan är för tillfället, och ska spendera sista tiden här i Kanada där.
Hmm kommer inte på något mer att skriva nu så de får räcka så.

För er som har facebook så kan ni söka på gruppen Deseronto Storm, och gå in pågruppens video, där finns de ett bildspel som Clarky gjort, massa bilder från året som gått, så om ni vill se lite bilder så kan ni gå in där och kika.

Allt för nu, Hörs senare, vi kanske ses vem vet hej

Thats it, thats all

Börjar med att be om ursäkt för att jag inte har skrivit på länge men har haft fullt upp med hockeyn, när vi inte har spelat så har jag suttit på en buss till eller hem från Elliot lake vilket är en 8 timmars bussresa.

Igår kväll så tog säsongen slut för oss i Deseronto Storm, vi förlorade den 6:e matchen med 4-3 vilket resulterade i att Elliot Lake vann matchserien med 4-2 i matcher.

Första matchen spelades i Deseronto och den förlorade vi med 6-5 i sudden, jag spelade och det gick sådär, hade oflyt puckarna studsade inte min väg helt enkelt, kom upp ganksa bra i sudden och hade några viktiga räddningar men det spelade ingen roll för med någon minut kvar av första övertidsperioden så avgjorde Elliot Lake.
Andra matchenspelade vi också hemma och den matcen vann vi med 5-2, vi spelade mycket bättre i den matchen och Elliot Lake hade inte så mycket att komma med. Travis spelade den matchen.
Tredje matchen spelades uppe i Elliot lake som är 8 timmars bussresa norrut, vi förlorade med 6-3 Travis i målet den matchen, vi spelade inte bra den matchen, alla kämpade på bra, men inget strukturerat spel överhuvudtaget, all bara åkte omkring helt vilsna.
Fjärde matchen spelades också i Elliot Lake, den förlorade vi med 2-1. Vi ledde med 1-0 till början av tredje perioden då dom fick i en puck som egentligen inte borde ha varit mål för dommaren hade blåst innan pucken gick in men målet godkändes ändå. Lite senare så strulade en av våra backar till de på egen blålinjen och det resulterade i ett 2-1 läge som dom lyckades göra mål på. Vi hade många bra lägen på slutet men vi kunde inte göra mål, vilket vi hade haft svårt att göra hela matchen. Jag spelade riktigt bra i den matchen men som sagt vad hade vi inte marginalerna på vår sida.

I femte matchen så var vi tvugna att vinna för att inte åka ur. Vi spelade ganska bra och vann med 4-2, jag spelade och gjorde de bra. Morgonen efter så åkte vi upp till Elliot lake för att spela 6:e matchen.
Den matchen hade vi inte marginalerna med oss i heller, första målet så styrdes pucken på en av våra backars klubba sen på min skridsko och in i mål. Andra så¨studsar pucken på en annan back och in i mål, tredje så försöker en back bryta en passning in framför mål men styr istället in pucken i mål. I början av tredje perioden så gör elliot lake 4-2, vi gjorde ett mål med 6 minuter kvar och i slutet plockade vi ut målvakten och hade några bra chanser men vi lyckades inte få in pucken i mål. Matchen slutade 4-3 och i och med de så tog vår säsong slut.

Vi har 2 träningar kvar, troligen lite skojträningar bara, men skulle inte förvåna mig om vi kommer åka skridskor i 2 timmar.



RSS 2.0